Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Divalterra aprova un pressupost de 24 milions d'euros per a 2017

El Consell d'Administració de Divalterra ha aprovat aquest dimarts el pressupost de la mercantil per a l'any 2017, que ascendeix a un total de 24.050.693 euros, en un consell en el qual també s'ha aprovat el cessament de Víctor Sahuquillo com a cogerent de l'empresa pública, després de la carta presentada pel propi Sahuquillo el passat 15 de desembre posant el seu càrrec a la disposició del Consell. 
El pressupost de Divalterra per a 2017 contempla, entre altres línies, partides concretes per a millorar la xarxa comarcal d'Agències d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL), per a dinamitzar les àrees industrials i les zones comercials dels municipis, per a la integració en el mercat laboral d'aturats de llarga durada en risc d'exclusió social i foment de l'empreniment entre els joves i per a treballar en la reducció de les emissions de carboni. 
En paral·lel, al voltant de 16 milions del pressupost de Divalterra per al pròxim exercici es destinen a gestió forestal i regeneració de zones verdes urbanes, amb l'objectiu d'evitar incendis a través del treball de selvicultura preventiva que duen a terme les brigades forestals de l'empresa pública de la Diputació.
Tornant a aqueixes línies noves que tenen cabuda en el pressupost aprovat aquest dimarts pel Consell d'Administració de Divalterra, s'inclouen 90.000 euros per a estendre la xarxa de AEDL als municipis que no disposen del servei i recolzar el treball dels quals ja disposen d'aquestes agències locals, fomentant la seua especialització professional.
El pressupost de l'empresa pública inclou igualment 60.000 euros per a seguir desenvolupant la Càtedra Divalterra al costat de la Universitat Politècnica de València, amb la finalitat de modernitzar i innovar en les àrees i polígons industrials de la província. I altres 100.000 euros per a impulsar plans estratègics orientats a revitalitzar els centres comercials urbans, fomentant el comerç de proximitat.
Una altra de les partides importants i noves la trobem en l'àmbit de l'empreniment i l'ocupació, on es destinen 250.000 euros per a ajudar a trobar treball a aturats de llarga durada majors de 30 anys en risc d'exclusió social, per mitjà de programes integrals d'orientació, formació i inserció laboral. A aquesta línia cal afegir una altra de 100.000 euros per a la formació de joves menors de 30 anys en la millora de les seues capacitacions professionals i per a l'empreniment. 
En l'apartat de gestió forestal, al marge del pressupost per a les Brigades de Divalterra, destaquen els 190.000 euros per a tractar de reduir la Petjada de Carboni, els 150.000 euros per a impulsar l'assessorament tècnic en l'administració i ús de les muntanyes amb vista a una gestió més sostenible dels recursos naturals, i els 130.000 euros per a l'impuls de l'agricultura ecològica.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon