Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Un home de veritat', la campanya contra la violència masclista centrada en la conscienciació als homes

#UnHomeDeVeritat l'objectiu del vídeo que ha difós la Generalitat per al dia contra la violència cap a les dones és destacar la labor dels homes que lluiten contra les agressions enfront dels qui les fomenten



"Un home de veritat no compra dones", "Media naranja? Un home de veritat vol una dona completa" Així és l'espot de la Generalitat Valenciana per al 25N,  Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra i la directora del Institut de la Dóna, Maria Such, han presentat la campanya aquest dimarts passat a Alacant, que porta per títol "Un home de veritat" (#Unhomedeveritat per a les xarxes socials).

En el vídeo apareixen cinc homes coneguts i anònims que expliquen que "un home de debò creu en les relacions igualitàries". Ells són el futbolista José Luis Gayá, l'actor Álex Gadea, el cantant José Manuel Casañ,el taxista José Carlos Alonso, el mediador social, Josué Navarro.

La visió de la Generalitat és que les campanyes per a eradicar les diferents formes de violència de gènere han de tenir dos vessants; d'una banda, protegir a les víctimes i per un altre, destacar les actituds dels homes que lluiten contra la violència. Un enfocament que pot xerrotejar una mica atès que es considera "home de debò" al que lluita contra la violència masclista, enfront de l'agressor, que no té consideració d'home.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha destacat que " hem de deconstruir la imatge que consagra que com més mascle més home" perquè, al seu judici, "els que són homes de debò són els que no toleren cap tipus de violència". Així mateix, ha explicat que l'objectiu d'aquesta idea és centrar-se "en la part de la societat que té assignada el rol on es pot agredir, però també es pot triar", i ha insistit en la necessitat que aquesta elecció es produïsca com més prompte millor, tenint en compte que 1 de cada 3 joves considera acceptable o inevitable el control sobre les seues parelles en temes com els horaris o la relació amb els seus familiars o amics.

Així, enguany la campanya se centra a conscienciar als homes sobre la condició de persones i iguals de les dones i a assenyalar que no són un objecte del com abusar.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon