Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Six quilòmetres de carril bici connecten ja el casc urbà de Riba-roja amb les urbanitzacions


Els veïns de Riba-roja de Túria ja han començat a gaudir de la nova via ciclopeatonal del municipi, un recorregut de 2,5 quilòmetres que travessa el casc urbà per a enllaçar amb els més de tres quilòmetres de carril bici que, en paral·lel a la CV-370, comunica les urbanitzacions d'Els Pous, València la Vella, La Llobatera i Masia de Traver amb el centre de la localitat. Un total de 6 quilòmetres de recorregut que s'emmarquen en l'aposta de Riba-roja per la mobilitat sostenible i segura, "en resposta a la idea que tenim de passejar, circular i no contaminar", tal com ha destacat l'alcalde, Robert Raga.

El nou tram s'ha dut a terme amb una inversió de 125.194,72 euros procedents del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles impulsat per la Diputació de València. Aquests diners han permès dissenyar una via que, aprofitant l'antiga via del tren, connecta mitjançant ciclocarrers les urbanitzacions del municipi amb els col·legis de primària i el poliesportiu, a fi de "afavorir l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable, ecològic i econòmic", ha explicat Raga.

Una idea compartida per la Diputació de València que, des de l'Àrea de Carreteres, està impulsant la creació de carrils bici al llarg de tota la xarxa viària valenciana, especialment en aquells trams que, per connectar nuclis turístics o serveis bàsics, tenen un major trànsit per als vianants, com les que ara s'estan duent a terme en la CV-502, en el Mareny de Barraquetes.

Tal com ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, "es tracta d'obres que tenen un component molt important de seguretat vial, doncs donen solució a punts de difícil accés per a vianants i bicicletes que en les antigues carreteres, estretes i sense vorals, podien causar problemes en el tràfic, fins i tot generar accidents".

Respecte a l'actuació en Riba-roja, a més d'afavorir la mobilitat sostenible, s'ha aprofitat per a realitzar una integració paisatgística de tot el traçat que ressalte la importància de la sostenibilitat i el medi ambient. Així, al llarg del nou tram, s'han instal·lat escultures fetes amb els pals d'electricitat en desús i llandes de bicicleta, materials reciclats que han sigut convertits en figures per l'artista local, Julia López, i l'artesà José Tomás.

A més, l'ajuntament ha intervingut en àrees degradades adjacents adequant-les i enjardinant-les, i en alguns punts s'han realitzat obres d'accessibilitat amb rebaixe de vorades, col·locació de bolardos de protecció i senyalització i pintat específic.

Finalment, en la mateixa línia de considerar la bicicleta com a eix fonamental del transport en el municipi, l'Ajuntament de Riba-roja ha decidit bonificar a aquelles empreses que incentiven i afavorisquen l'ús d'aquest mitjà de transport entre els seus empleats, facilitant la tasca municipal d'aconseguir que la mobilitat sostenible siga una realitat en Riba-roja.

Altres projectes en Riba-roja

La Diputació de València està duent a terme altres inversions importants en Riba-roja, com la construcció de dues rotondes en la CV-336, una al costat del pont en la seua connexió amb la carretera de La Pobla de Vallbona i una altra en l'accés cap a la població de L'Eliana, amb l'objectiu de facilitar la connexió de les urbanitzacions de la zona nord del municipi. En aquest punt també es construirà un carril bici que connectarà amb l'eix central.

Així mateix, des de l'Àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí es treballa en l'eliminació per a 2018 d'un dels punts més conflictius de la xarxa viària que comunica Riba-roja amb Manises i que enllaça amb el bypass, mitjançant la construcció de dues glorietes amb una inversió propera als 8 milions d'euros.

En matèria mediambiental, la Diputació també participa d'un altre projecte de recuperació paisatgística, en aquest cas en el Barranc dels Moros. Un projecte que, al costat del futur Pla Director del Barranco, permetrà recuperar una de les zones més degradades del municipi i convertir-la en una zona d'esplai.
 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon