Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: la Generalitat assumix el compromís d'augmentar el control sobre els avals de les pedreres i executar la restauració de La Pedrera abans de 2018

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga s’ha reunit este matí amb Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a exigir a la Generalitat que revise els avals de les quatre pedreres existents a Riba-roja i el pla de labors. ‘Volem ser molt exhaustius amb el treball que s’està fent ja que les conseqüències per al medi ambient i l’entorn natural de Riba-roja són importants si no es realitza un control i una revisió periòdica’, assegura Robert Raga. 

Actualment de les quatre pedreres existents a Riba-roja, Corporació F Túria, El Porvenir, Cemex i La Pedrera, només esta última ha cessat l’activitat i està pendent de la restauració, segons la Sentència de 16 de desembre de 2015 que obliga a la Generalitat Valenciana a executar-la. Sobre la resta hi ha una mesura cautelar sobre el tancament i està pendent una suspensió judicial, que determine el cessament definitiu.

Raga li ha traslladat la proposta aprovada per unanimitat per tots els grups polítics en el ple del passat 7 de novembre que tenia com a finalitat principal una actualització dels avals bancaris que al seu dia les empreses propietàries de les pedreres van depositar per a dur a terme en un futur els projectes de neteja i rehabilitació de les àrees afectades.

La  proposta aprovada insta a la Direcció General d'Indústria i Energia a sol·licitar a les propietàries de les pedreres l’adequacióde les garanties de restauració a fi que siguen suficients per a escometre els costos calculats en l’anterior estudi de restauració.

Valor als polígons

Raga ha aprofitat la trobada per a parlar del potencial estratègic i econòmic del polígon industrial de Riba-roja i de la intenció d’estar present en totes les iniciatives de llei que es debaten en les Corts i que afecten directament el futur de la zona industrial.

En este sentit, Climent ha destacat que la Generalitat Valenciana treballa actualment en l’elaboració de la Llei de Gestió d’Àrees Empresarials, a fi de promoure i desenvolupar de forma ordenada l’activitat industrial, aprofitant la posició geogràfica estratègica i les infraestructures presents i futures del territori. D’esta manera s’elaborarà un cens actualitzat de tots els polígons i parcs empresarials que existixen en la Comunitat amb la descripció de tots els serveis que oferixen.

   Així, els municipis inclosos en les Àrees Industrials Prioritàries podran sol·licitar ser declarats ‘Municipis Industrials Estratègics’.

La normativa contemplarà, entre altres qüestions, la figura de l’òrgan de gestió, que estarà formada pels propis empresaris i propietaris del sòl, que actuaran com a interlocutors amb l’Administració per a millorar serveis i resoldre conflictes.
Així mateix Climent ha anunciat que el govern valencià treballa en un pla de reindustrialització dirigit a millores de serveis en els polígons, com a fibra òptica, gas o energies renovables, a canvi de contraprestacions per part de l’empresariat a qui se li exigirà inversions en I+D.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon