Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mig centenar de veïns de Llíria participen en una jornada sobre la violència de gènere en adolescents

El municipi de Llíria ha acollit aquest dimarts 8 de novembre una jornada formativa sobre ciberassetjament i violència de gènere en adolescents, en la qual ha participat la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, l'alcaldessa de Llíria, Carmen Feltrer, i altres representants municipals.

Amb aquesta activitat continua l'últim dels blocs temàtics del programa “Benestar, Formació, Territori”, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb la Universitat de València, amb l'objecte de promoure la reflexió i el debat sobre temes d'interès des de la perspectiva local. Mercedes Berenguer ha presentat el ciberassetjament com “una nova forma de violència emocional que, al costat de la violència de gènere entre els adolescents, és necessari frenar”. Segons la diputada provincial, els propis ajuntaments han sol·licitat a l'àrea que dirigeix en la Diputació de València més formació específica en aquesta matèria “per la influència que té en la bona convivència de la comunitat escolar, de les famílies, dels xiquets i xiquetes i, en definitiva, del propi municipi com a entorn comú”.  Per a donar resposta a “una preocupació de la societat que no sempre sap com actuar davant aquestes situacions”, en paraules de Mercedes Berenguer, la Corporació i la Universitat han dissenyat un cicle de xarrades en les quals professors i experts com Paz Lloria, Ignacio Comes i Javier Boix, en el cas de Llíria, aborden la qüestió de l’assetjament i la violència infantil. Una de les qüestions més importants i que han sigut objecte de debat és l'ús responsable dels mitjans tecnològics i les pautes de comportament més adequades per als adolescents. Així mateix, s'han analitzat diferents situacions de violència per a establir paràmetres de prevenció i tècniques educatives orientades a la reducció de les taxes de violència i el ciberassetjament. En finalitzar la taula redona, s'ha obert un debat entre els assistents i els experts, els qui han incidit sobretot en la prevenció i la mediació com a alternatives per a afrontar el conflicte. 


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon