Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana valora molt positivament l'any de funcionament del servei 'Línea Verde'

Des de l'any 2015, la ciutadania de l'Eliana ha demostrat un molt bon acolliment del servei “Línea Verde” i prova d'açò és l'ús que fa del mateix.

    “Línea Verde” és una aplicació mòbil que facilita a la ciutadania de l'Eliana una via eficaç de comunicació amb l'Ajuntament per a informar sobre els desperfectes en el municipi.

  Aquest servei afavoreix el desenvolupament d'una Eliana sostenible.


Les incidències més destacades en el municipi han sigut les que fan referència a: mobiliari urbà i senyals, seguit de parcs i jardins, neteja viària i enllumenat. Fins avui, l'Ajuntament de l'Eliana ha rebut 900 incidències de les quals el 89 per cent ja han sigut resoltes.

A més de construir un municipi més sostenible, el servei “Línea Verde” facilita la gestió diària dels responsables del propi Ajuntament i agilitza els temps de reacció, doncs dóna a conèixer situacions de millora que, de no ser per la participació ciutadana, l'Ajuntament no tindria constància a curt termini.

El servei de ‘Línea Verde’ posa de manifest cada dia el compromís de veïns i empreses a l'hora de traslladar incidències per a millorar l'Eliana. Altres beneficis d'aquesta aplicació són l'eficiència a l'hora de resoldre les incidències, així com l'obtenció d'informació, l'anàlisi de les dades i l'estalvi de costos”, ha declarat Marta Andrés, regidora de Serveis Urbans. Per la seua banda, el primer edil del municipi, Salva Torrent, ha incidit en la necessitat de seguir apostant per elements que “permeten a l'Eliana seguir avançant cap a la innovació per a adaptar-nos i saber aprofitar els profunds canvis tecnològics que estan alterant la manera de relacionar-nos entre les persones i l'Administració” i ha sentenciat “posant la tecnologia al servei de la ciutadania millorarem la gestió dels serveis públics i ens permetrà ser més sostenibles i eficients, convertint a l'Eliana en un referent entre les ciutats intel·ligents”.

Per a utilitzar el servei a través del telèfon intel·ligent o tableta, l'usuari ha de descarregar l'aplicació “Línea Verde” a través de Play Store o APP Store. Aquesta és completament gratuïta. Una vegada oberta l'aplicació, l'usuari decideix si plantejar una consulta o comunicar una incidència. El procediment és senzill. Per a comunicar una incidència, n'hi ha que seleccionar el tipus de categoria i, per mitjà de la geolocalització, l'aplicació detecta de forma automàtica les coordenades exactes en les quals es situa la mateixa. Posteriorment, es pot adjuntar una foto de la incidència amb una breu descripció. Una vegada enviada, el responsable nomenat per l'Ajuntament rep la notificació. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per a donar solució a la incidència detectada. El ciutadà coneix en tot moment l'estat en el qual es troba la incidència comunicada gràcies a les notificacions que rep al seu dispositiu mòbil.

El servei “Línea Verde” s'ha alçat amb el Premi Conama 2014 a la Sostenibilitat. També té el Premi de Qualitat 2013 en la categoria de Desenvolupament Urbà Saludable i Sostenible atorgat per la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) i el Premi 2013 al Major Impacte Ciutadà de Ecovidrio.

L'Ajuntament de l'Eliana es sent molt satisfet dels resultats obtinguts fins avui i agraeix la important participació ciutadana que demostra la implicació i l’interès dels ciutadans pel seu municipi.
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon