Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de La Pobla de Vallbona ha reunit els llauradors del municipi per a parlar de les accions que s'estan prenent per frenar els furts i robatoris a l'horta

Presents a la reunió l'alcalde  Josep Vicent Garcia, el regidor d'Agricultura, Javier Descalzo, el cap de la Policia Local, Vicent Martínez i el tinent comandant de la Guàrdia Civil de la Pobla, José Carlos López. L'objectiu és presentar diferents mesures per a ser més efectius a l'hora de controlar els robatoris al camp, sobretot ara que comença la temporada de la taronja.

Des del consistori s'ha insistit en l'obligatorietat de portar el Document d'Acompanyament i Traçabilitat Agrària (DATA) durant el transport dels productes agraris per tal de poder identificar-los. També s'ha demanat la col·laboració dels llauradors i veïns a l'hora d'avisar davant qualsevol persona o actuació sospitosa que vegen al camp per tal que la policia puga fer les comprovacions pertinents. Tant l'Ajuntament com les forces de seguretat han insistit en la importància de presentar denúncia pels robatoris i furts. L'alcalde ha explicat que, tot i que molts puguen pensar que no val per a res, «és important presentar denuncia per poder tindre informació de la magnitud del problema i que la Delegació del Govern destine els recursos necessaris. A més, encara que els furts al camp siguen considerats faltes, quan s'acumulen passen a ser delicte el que permet l’actuació per part dels jutges».
Des de l'Ajuntament s'ha explicat l'esborrany del protocol que s'està elaborant per una comissió de treball on participen la Delegació del Govern, la Policia de Generalitat i els municipis de la Pobla de Vallbona, Benaguasil, Vilamarxant, Bétera, Llíria i Pedralba. Este protocol està pendent d'aprovació definitiva per part dels diferents municipis que hi participen. A la comarca de Camp de Túria la Guardia Civil compta amb l'Equip ROCA, un grup especialitzat en els robatoris en l’horta.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon