Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla crea els Premis 'Igualtat 2017' una eina més per a lluitar front a la violència de gènere

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el programa d'activitats contra la violència de gènere. Entre les novetats d'enguany, la regidora de Drets Civils ha anunciat la creació dels Premis Igualtat 2017 per reconéixer aquelles persones, empreses i institucions que hagen promogut la igualtat en el municipi o en la seua entitat. 

La programació d'enguany inclou també una campanya de sensibilització amb els menors. Les policies locals Yolanda Martínez i María Comes han elaborat el cartell amb el missatge «els fills de les dones maltractades, també són maltractats». Recorda a més com cal actuar davant este tipus de violència i els telèfons de contacte de la Policia Local i el 016. En esta campanya es compta a més amb el suport de l'Associació Comerç la Pobla. 

Yolanda Martínez i María Comes formen part del grup especialitzat en violència de gènere de la policia local i mantenen un estret contacte amb les víctimes. Totes dues participaran en la programació anual contra este tipus de violència. 

L'educació és precisament un dels punts en els quals incidiran les activitats d'enguany. Si l'any passat es posava en marxa un projecte de prevenció contra el masclisme en l'institut, enguany este programa s'amplia a l'educació primària.

De cara a la celebració este divendres del dia «Per la igualtat i contra la violència de gènere», l'Ajuntament ha preparat una sèrie d'actes. Este dilluns se celebra una xarrada amb Celestino Mullor, Oficial de la Policia d'Oliva, i Joaquín Barrull, persona de contacte de la Comunitat Gitana d'Oliva.
Dimarts, l'Ajuntament presentaran les bases del Pla Municipal d'Igualtat. El pla elaborarà un mapa de la situació d'igualtat a la Pobla i preveu la formació de funcionaris, policies i mestres en tracte igualitari i l'ús de llenguatge no sexista.

El dia 23 es realitzarà una xarrada sobre les «Noves relacions: noves tecnologies, les xarxes socials i les noves formes de violència de gènere». Per al dia 25, l'Acte Institucional se celebrarà a la porta de l'Ajuntament a les 12 hores amb la lectura del Manifest contra la Violència de Gènere en el qual participaran escolars, policies i l'associació de comerciants.

Regina Llavata ha anunciat que «enguany s'ha volgut fer una programació més amplia i amb actuacions concretes per a lluitar contra esta xacra social. Per això, hem creat uns premis per reconèixer a les persones que actuen en favor de la igualtat però també per donar visibilitat al problema. A més volem educar en igualtat des de menuts i per això ampliem el projecte de prevenció a les escoles a l'educació primària».

Fotografia: d'esquerra a dreta, María Comes, Yolanda Martínez (Policies Locals), Regina Llavata (Regidora Drets Civils), Pepe Dura (president Ass. Comerç la Pobla)

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon