Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Inclusió Social de Diputació vol revertir les “esgarrifoses” xifres d'inversió en serveis socials dels municipis valencians

 
La diputada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha considerat "esgarrifoses" les xifres d'inversió en serveis socials analitzades en el XXIII Congrés Anual de l'Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials, entre les quals destaquen les de sis consistoris valencians la despesa dels quals en aquesta partida és inferior a 36 euros per habitant i any, i ha expressat la voluntat de la delegació que encapçala per "treballar perquè la nova Diputació assumisca el més elevat compromís en aquest respecte".
 
"Des de la Delegació d'Inclusió Social som conscients de les nefastes conseqüències que sobre les persones i la societat en general comporta aquesta falta d'inversió en serveis socials i apostem per fer un esforç pressupostari per tal de redreçar la situació", ha asseverat Rosa Pérez en resposta a aquesta anàlisi, que reflecteix "la terrible situació que pateix el sistema públic de serveis socials en l'àmbit municipal en general i, especialment, el dels municipis de la província de València".
 
Segons les dades extretes per l'Associació a partir dels pressupostos dels ajuntaments de més de 20.000 habitants, Alboraia, Algemesí, Bétera, Oliva, Paiporta i La Pobla de Vallbona són "oficialment pobres" en serveis socials: els seus pressupostos són inferiors al 60% de la mitjana dels del conjunt de consistoris de la mateixa grandària. En concret, aquests sis ajuntaments tenen una despesa inferior a 36,09 euros per habitant i any.
 
A ells se'ls sumen, a més, els ajuntaments que es poden considerar precaris a causa de la seua despesa inferior a 50 euros per habitant i any en la partida de serveis socials: Requena, Crevillent, Moncada, Aldaia, Picassent, Catarroja, Llíria, Sagunt, Xàtiva i Manises.
 
Encara que la comparativa entre els anys 2015 i 2016 deixa entreveure una lleugera millora en la inversió en matèria de serveis socials en tots aquests municipis, els nivells dels quals es partia eren "veritablement baixos, deixant palés la dramàtica situació dels serveis socials municipals, un dels àmbits més perjudicats com a conseqüència de les polítiques d'austeritat executades amb l'excusa de la crisi que patim des de 2008", ha criticat la diputada.
 
En aquest sentit, la Delegació d'Inclusió Social ha realitzat ja esforços pressupostaris per a redreçar la situació, com incrementar en un 20% el finançament de la Diputació en Serveis Socials municipals respecte al pressupost anterior. Aquest percentatge global es va materialitzar en un augment del 24% en l'assignació al programa "Equip social base", un 33% en el d'Intervenció Social i un 17,5% en el Servei d'ajuda a domicili.
"Cal augmentar progressivament la inversió, doncs per a nosaltres, posar a les persones en el centre de les polítiques públiques i treballar per la igualtat implica un compromís ideològic que ha d'anar acompanyat de la corresponent distribució dels recursos per la via pressupostària. En eixe sentit, ens comprometem a treballar de valent perquè la nova Diputació assumisca el més elevat compromís a aquest respecte, i d'aquesta manera, caminem cap a una societat més justa i cohesionada", ha explicat la diputada.

Rosa Pérez al centre
 
 

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon