Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Homenatge, en el seu 80 aniversari, als xiquets de la Guerra acollits a Llíria

La solidaritat valenciana amb els refugiats: l'exemple de Llíria” inaugurarà la jornada preparada per al dissabte 12 de novembre
 
 La capital de la comarca del Camp de Túria obrirà la porta del saló de plens de Ca la Vila per a celebrar el 80 aniversari de l'arribada dels xiquets que, fugint de la Guerra Civil a Madrid, van ser acollits en la localitat edetana l'any 1936. Serà este dissabte 12, a partir de les 12 hores del migdia.

Per a una ocasió tan especial s'ha preparat una conferència, a càrrec de l'escriptora i documentalista Cristina Escrivá, sobre la solidaritat valenciana amb els refugiats, posant com a exemple el cas de Llíria. Una vegada finalitzada es donarà pas a la presentació del projecte de memòria oral “Llíria en la memòria de la seua gent”, a càrrec de l'arqueòleg i director del MALL, Vicent Escrivá.

A l'acte, que estarà presidit per l'alcalde, Manolo Civera, es comptarà amb la presència d'algun d'eixos xiquets, convertits hui en adults, que van trobar a Llíria el suport dels ciutadans de la localitat. Molts d'ells, van acabar fent de la nostra població, la seua pròpia. Es pretén així rendir un xicotet homenatge a tots ells i agrair, aprofitant l'ocasió, la seua col•laboració en el projecte de memòria oral, un projecte realitzat a contrarellotge per l'edat avançada dels seus col•laboradors, dels que s'espera que continuen aportant en un futur nous testimonis.

És esta, per tant, una oportunitat perquè els veïns de Llíria es sumen a este acte d'homenatge i tinguen la possibilitat de conéixer, directament, a estes persones que formen part important d'un capítol de la història de la nostra ciutat.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon