Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Generalitat i Ajuntament de Riba-roja col·laboren per a finançar el baixador de València la Vella

 La consellera María José Salvador ha realitzat aquest anunci de col.laboració després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el govern municipal, en la seua visita a l'Ajuntament.

 La Generalitat va aprovar el projecte el passat mes d'agost, que contempla l'execució d'un nou baixador en la línia 9 de Metrovalencia en l'extrem sud de la urbanització València Vella. També s'ha dissenyat una andana, situat en la marge nord de la via, en el costat de la urbanització, de 90 metres de longitud i una amplària de 4 metres.

Les característiques de les obres, que inclouen elements de pavimentació, mobiliari, señalética, parada, etc, són iguals als instal·lats en la resta de la línia per a aconseguir coherència estètica i funcional amb les altres parades, a més de garantir la completa accessibilitat a l'andana.

D'igual manera, s'ha previst la col·locació d'una caseta adossada a l'andana amb unes dimensions de 8 metres per 5,5 metres en una única planta. La caseta estarà dotada d'il·luminació, aire condicionat, extractor d'aire, sistema de detecció automàtica d'intrusos i d'incendis.

L'actuació de l'andana es complementa amb la instal·lació d'enllumenat, mobiliari urbà i señalética i entre els elements de mobiliari urbà cal destacar l'execució d'una marquesina de formigó blanc de 6,50 metres de longitud i 2,50 metres d'amplària.

El projecte també preveu el ajardinamiento de la zona adjacent a l'andana i la creació d'una zona d'aparcament de 38 places mitjançant el condicionament dels vials adjacents.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori construirà un nou baixador a València la Vella, en el terme municipal de Riba-roja del Túria, donant així resposta a la demanda de transport ferroviari de la zona. D'aquesta manera, el govern valencià ja ha incorporat en el projecte de Pressupostos de la Generalitat per a 2017 una partida per a la inversió per a iniciar aquest projecte i donar resposta així a una reivindicació històrica dels veïns.

La consellera María José Salvador ha realitzat aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de la localitat, Robert Raga, en l'ajuntament de Riba-roja.

Salvador ha assegurat que el projecte estarà cofinançat al 50% per ambdues administracions i ha lamentat "la situació que han deixat les arques públiques l'anterior govern, amb un 33% del pressupost d'obres públiques hipotecat que ens limita la possibilitat de fer noves inversions".

En aquest sentit, la consellera ha valorat la sensibilitat del consistori per abordar conjuntament amb la Generalitat aquestes actuacions perquè d'aquesta manera "estan apostant pels veïns d'aquest municipi i per millorar així la mobilitat". De fet, ha recordat que "després d'anys d'abandó i oblit de l'anterior govern, ara per primera vegada apareix aquest projecte en els Pressupostos de la Generalitat per a 2017".




Momento de la visita

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon