Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Familiars de malalts del psiquiàtric de Bétera creen una associació i s'impliquen en la seua reconversió

 S'ha eliminat el copagamenti i s'incorporen als serveis aspectes de promoció i prevenció de la Salut Mental

La diputada provincial ha rebut aquesta setmana als familiars dels malalts del Psiquiàtric, que ja han aconseguit constituir-se com a associació per a, a través d'ella, impulsar les millores que els pacients necessiten. “Millorar la seua situació en el centre és millorar la seua qualitat de vida, tant la dels malalts com la dels seus familiars, que pateixen igualment estant al seu costat”, ha assegurat la diputada, qui a més ha recordat que la Diputació i la Conselleria tindran en compte tots els suggeriments i aportacions de l'Associació. Les reunions amb els familiars dels malalts es van iniciar amb l'objectiu que professionals, tècnics i gestors de l'administració treballaren conjuntament amb els afectats en la reconversió de l'Hospital de Bétera “per a acostar-los l'entitat i que tingueren una participació activa en el disseny del que volem que siga el futur de la salut mental en la província”.  

L'Hospital Psiquiàtric de Bétera, dependent de la Diputació de València, s'ha convertit en un dels majors reptes que la diputada Mercedes Berenguer s'ha proposat des que dirigeix l'Àrea de Benestar Social. “Des del primer dia vam tenir clar que volíem canviar el concepte que la gent té de Bétera i els seus pacients, perquè la salut mental és una patologia com unes altres i els seus malalts mereixen les mateixes atencions”, ha repetit Berenguer.

La diputada de Benestar Social assegura que els familiars “pateixen al costat dels malalts i les seues aportacions seran tingudes en compte en l'impuls que la nova Corporació està donant a la salut mental”

Mercedes Berenguer ha recordat als membres de l'Associació de Familiars de Malalts que la Corporació segueix treballant per a implantar la nova Unitat de Mitja Estada en el Psiquiàtric, una de les demandes més importants i que permetrà als pacients rebre una atenció més enfocada a la rehabilitació i la inclusió social, i no limitada, com succeeix ara, a l'internament en el qual conviuen pacients autònoms amb dependents. 

En aquest sentit, una de les novetats que la Diputació de València pretén desenvolupar en el Psiquiàtric de Bétera, que actualment compta amb un pavelló en ús amb 36 pacients, consisteix a incorporar als serveis aspectes de promoció i prevenció de la Salut Mental i garantir una atenció adequada tant a les persones amb trastorns mentals com a les seues famílies.

 D'altra banda, a més de recuperar la gratuïtat del servei, doncs les famílies ja no abonen el copago que va fixar l'anterior equip de govern per als pacients, la Diputació treballa amb la Generalitat en la integració del centre en la Xarxa Pública de Salut Mental, amb la corresponent creació d'una comissió mixta d'ingressos i altes amb la Conselleria. Així mateix, la diputada ha informat a l'Associació que els professionals estudien la possibilitat de desenvolupar una nova teràpia ocupacional i que la formació i l'arribada d'estudiants de grau i màster en pràctiques a Bétera “estan cada vegada més a prop”.  El president de l'Associació de Familiars de Malalts de l'Hospital de Bétera, José Ramón Bueno, ha agraït a la Diputació la proximitat i el tracte directe rebut tant per Mercedes Berenguer com per la resta de professionals de la Corporació. “Estem molt contents de poder compartir amb la Diputació les propostes i de col·laborar per a millorar l'atenció als malalts, perquè després de molts anys treballant, aquesta és la primera vegada que podem reunir-nos i compartir les nostres inquietuds”, ha traslladat Bueno a la diputada.


Dia del Dany Cerebral

El cap de setmana passat es va celebrar el dia del Dany Cerebral amb diversos actes als quals la Diputació de València s'ha unit per a mostrar el seu suport i col·laboració amb totes les associacions de la província que promouen una millor assistència i atenció per part de la societat.  “Tots podem fer alguna cosa per les persones que pateixen una patologia però, sobretot, les administracions públiques tenim la responsabilitat de posar a la disposició de les associacions totes les eines que puguen ajudar-los en la seua lluita”, va assegurar la diputada Mercedes Berenguer, després de participar en un acte organitzat per l'Associació de Daño Cerebral Adquirido Nueva Opción en el llit del riu Turia, en el que es va llegir un manifest,  i acompanyar a l’Associació de Salut Mental Afempes de L’Eliana, Paterna i San Antonio de Benageber 
Mercedes Berenguer amb la Associació Nueva Opción


Mercedes Berenguer amb representants de l'Associació de Familiars de pacients de Bétera

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon