Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Es viu a la base militar de Bétera un simulacre d'accident greu de metro i vehicles

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències realitza a Bétera dijous i divendres un "gran simulacre" d'accident en què un tren de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) xoca contra quatre vehicles en un sinistre on suposadament moren 30 persones.
La base de l'exèrcit "Jaume I" de Bétera ha acollit dijous un simulacre d'accident entre un tren de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i diferents cotxes. La prova ha servit per planejar com afrontar un sinistre de grans proporcions (amb molts ferits i trenta morts) i que afectaria a diferents municipis. Divendres continuarà la simulació, en este cas des del Centre d'Emergències de l'Eliana.
En el # GranSimulacre2016 participen més de 400 persones en la zona d'instrucció de la base militar "Jaume I" de Bétera, on s'ha simulat l'Estació de Santa Rita de Paterna i també virtualment un centre de salut on es deriven les víctimes en observació.
Entre les 80 persones que dijous han fet de figurants (víctimes, familiars o veïns que ajuden en el sinistre) hi ha estudiants de l'Escola d'Infermeria La Fe i de l'Associació d'Estudiants de Medicina d'Emergència Sanitària, així com membres de la Creu Roja i del col·legi de Psicòlegs.
També han participat membres de la Comandància Militar de València i Castelló, de les conselleries d'Habitatge, Sanitat i Justícia, de la Diputació, Policia Nacional, Policia Local de Bétera i Paterna, la Guàrdia Civil i la Delegació del Govern. A la Ciutat de la Justícia de València s'ha practicat amb personal mèdic legal, de la Policia Científica i de Psicòlegs que atenen als familiars dels morts.
Divendres tindrà lloc al Centre d'Emergències de l'Eliana l'anomenat simulacre 'de taula', on serà constituït un Centre de Coordinació Operativa (CECOPI).
Durant la jornada de dijous l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i el regidor de Seguretat, José Rodado, han seguit amb atenció tot el protocol i les actuacions davant del simulacre d'accident greu.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal