Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els municipis rebran avançat el 60% dels PPOS i del Pla d’Inversions Sostenibles de Diputació

Els 30 milions que avançarà la Diputació de València als ajuntaments de la província són el 60% del total dels tres plans provincials: 34 milions del PPOS; 12 milions del Pla d’Inversions Sostenibles d’enguany, dirigit a municipis de menys de 5.000 habitants, i els 6 milions d’un pla bianual de Camins i Vials, que té una dotació global de 12 milions d'euros.
 
La Diputació de València ha decidit avançar el 60% dels Plans Provincials d’Obres i Serveis (PPOS), el Pla de Camins i Vials (PCV) i el Pla d’Inversions Sostenibles de 2016 (PIFS) als municipis valencians, amb la intenció que disposen de liquiditat per a escometre les obres. En total, 30 milions d’euros que arribaran als ajuntaments entre desembre i gener, després de l’aprovació de la mesura en el ple d’aquest mes.

La iniciativa parteix de l’àrea d’Hisenda que dirigeix el diputat Toni Gaspar, qui treballa en la modificació de les bases d'aquests plans provincials per a “no augmentar la burocràcia i facilitar la liquiditat dels ajuntaments”. El responsable d’Hisenda, que desenvolupa aquesta mesura d’alleujament econòmic conjuntament amb les àrees de Cooperació i Carreteres, ha explicat que l’objectiu és “avançar els diners als municipis sense complicar als ajuntaments amb les gestions, ja que la Diputació transferirà directament els diners”.

En paraules de Jorge Rodríguez, president de la Diputació, “en el nostre ADN està l’aposta decidida pel municipalisme, amb accions com aquesta en què no ens limitem a concedir les ajudes als municipis, que enguany suposen 52 milions d’euros a través d'aquests tres plans, sinó en què eixos diners arriben com més prompte millor als ajuntaments i servisca per a engegar les obres alleugerint el procés administratiu”. La mesura es portarà a terme mitjançant la inclusió d’una clàusula en les bases reguladores dels tres plans esmentats, on s’explicita que la Diputació anticiparà el 60% de l’import assignat a cada beneficiari.

“Tots els que formem part del govern provincial estem també en els ajuntaments i coneixem molt bé allò que suposen les tensions de liquiditat, que és el que tractem d’alleujar amb aquesta mesura”, ha insistit el diputat d’Hisenda, en referència als diners que han d'avançar els consistoris per a justificar i pagar les obres que posteriorment subvenciona la Diputació.

El PPOS d'enguany inclou com a novetat respecte a plans anteriors que els municipis podien sol·licitar un avançament de fins al 80% de l'assignació que els haja correspost. No obstant açò, el diputat d’Hisenda ha decidit no esperar a eixes sol·licituds per part dels ajuntaments i transferir directament el 60% de les ajudes tant del PPOS com del PCV i el PIFS 2016 als municipis, amb el consegüent alleujament per a la seua tresoreria.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal