Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns de La Pobla podran decidir on invertir 130.000 euros en el primer pressupost participatiu local

El pressupost de la Pobla de Vallbona per a 2017 és de 16 milions d'euros i ha comptat amb el vot favorable de Compromís, PSOE, CUPO e Esquerra Unida.

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona donarà veu als veïns a l'hora de decidir part de les inversions que es faran en 2017. El Ple Municipal ha aprovat els primers pressupostos participatius en els quals es consignen 130.000 euros per a projectes d'iniciativa popular. Per a fer-ho possible s'ha dividit el poble en diferents sectors que podran disposar d'una partida per a escollir a que volen destinar-la. L'experiència s'aplica per primera vegada i l'objectiu és poder ampliar la quantia econòmica en els pròxims anys.

L'altra novetat del pressupost d'enguany són els criteris a l'hora de repartir subvencions entre les associacions. L'Ajuntament ha elaborat les bases per les quals les entitats podran cobrar estes ajudes de diners públics a partir de la seua activitat i evitar l'arbitrarietat a l'hora de repartir-les. En este sentit es manté una part fixa de les subvencions que es cobraven fins ara i la resta es rebrà en funció de complir uns objectius.

El pressupost aprovat té un caràcter social important. La despesa social augmenta en 120.000 euros. Serà el segon increment consecutiu després que l'any passat ja pujaren les ajudes en un 40 per cent. Entre les noves mesures, l'Ajuntament ha incorporat una partida per al lloguer d'un pis social per a persones en situació de vulnerabilitat com famílies afectades per desnonaments o casos de violència de gènere.

El pressupost de 2017 preveu ajudes perquè els fills de les famílies amb pocs recursos puguen participar de l'activitat cultural. S'incorpora una partida per a les Beques Escèniques per a la gratuïtat de l'escola de teatre i com a novetat s'introduixen les beques al transport universitari. A més, es dedica una consignació pressupostària per a la l'Escola d'Esport Adaptat, una iniciativa pionera a la comarca de Camp de Túria.

Pel que fa als ingressos, l'equip de govern ha mantingut el compromís de no apujar l'impost de l'IBI Urbà tot i haver patit una revisió del cadastre. Per això, s'ha rebaixat el tipus impositiu que passa del 0.50 al 0.46 i s'ha aplicat una subvenció del 16 per cent de l'impost sobre el primer habitatge. Este esforç en la contenció de la despesa permetrà que els veïns estalvien mig milió d'euros en impostos el 2017.

L'Ajuntament ha treballat durant este any per a poder reduir la despesa corrent de diferents serveis. En este sentit s'ha retallat la despesa en telecomunicacions al negociar condicions més avantatjoses amb l'empresa de telefonia.

L'Alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha destacat que es tracta d'un pressupost realista i prudent. «Hem complit el compromís de no incrementar els impostos mentre la situació econòmica no es recupere i es reduïsca la desocupació i la precarietat laboral. També hem volgut que siga un pressupost clarament social, incrementant les ajudes en diferents departaments», ha manifestat el primer edil de la Pobla. Garcia ha destacat que les xifres avalen la bona gestió de l'equip de govern i «la convicció en la necessitat de donar veu als veïns amb uns pressupostos que cada vegada seran més participatius».  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon