Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El TC anul·la la llei valenciana de custòdia compartida

El Tribunal Constitucional ha anul·lat la llei de custòdia compartida argumentant que envaeix competències estatals. L'alt tribunal espanyol ja havia suspès cautelarment la llei quan va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol però més endavant va aixecar la suspensió.
La llei, en cas de no haver-hi acord entre progenitors, establia com a regla general la custòdia compartida i regulava la relació dels menors amb els seus germans, avis i altres parents. L'argument central del govern per a recórrer la llei se centrava en què la legislació excedeix les competències en dret civil previstes per l'estatut del País Valencià. Ara, el tribunal espanyol li ha donat la raó.

Aquesta sentència 'no afectarà les situacions jurídiques consolidades' i el TC considera que les decisions adoptades pels organismes judicials durant la vigència de la norma es van prendre cercant el benefici dels infants afectats. La decisió ha estat aprovada per majoria amb el vot particular contrari a la sentència per part del magistrat català Juan Antonio Xiol Ríos.

Recentment va anul·lar també el règim de béns dels matrimonis valencians que va implantar el PP, segons el qual de no triar-se règim s'entenia que s'establía el de separació de béns, ho va fer amb els mateixos arguments, Falta de competències per a legislar sobre Dret Civil ho históric.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal