Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern de Bétera demana que es milloren les freqüències del Metro

A Bétera, recentment, s’ha creat una plataforma d’afectats pel metro que reivindica millores.

Des de 1998 Bétera ha recollit signatures, ha convocat manifestacions i han hagut requeriments del consistori a l’administració autonòmica, per demanar una millora en les freqüències del tren de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que connecta el municipi del Camp de Túria amb el Cap i Casal.

 “El Consell té una oportunitat única de resoldre els problemes de mobilitat de milers de persones del Camp de Túria i propiciar que els cotxes deixen de generar embussos a la CV-310”, afirma Joano Baudés, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Bétera. El govern municipal ha demanat una reunió amb tècnics de FGV i de la conselleria de Vertebració del Territori. 

La llista d’escrits és llarga. Finalment, en 2008, la Gerent de FGV –Marisa Gracia– difongué davant dels mitjans de comunicació que milloraria la freqüència de trens fins a Bétera a finals de 2009, encara que no va informar que calia un desdoblament de la via a la parada de l’Hospital Psiquiàtric. Posteriorment el conseller Marino Flores en desembre de 2009 anuncià que les obres començarien al segon trimestre de 2010 i així fins al dia de hui, sense notícies d’eixes millores.

Per això, l’Ajuntament de Bétera ha tornat a demanar una reunió amb els responsables de la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i FGV. “Es tracta de saber quines són i quin cost tenen les obres del tram Seminari-Bétera que permetran una reducció de les freqüències del metro”, explicà el regidor de mobilitat de Bétera, Joano Baudés (Compromís). 

Vertebració econòmica, social i sostenible

“Som més de 30.000 persones les que formem part de municipis com ara Bétera, Serra, Nàquera o Olocau; i que són usuàries potencials del metro a València per estudiar, treballar o anar a fer qualsevol gestió”, apuntà Baudés. “Es tracta de millorar la vida dels veïns i veïnes i potenciar la vertebració econòmica i social de l’àrea metropolitana de València des de la sostenibilitat”.

Ara mateix l’ús excessiu de cotxes és un problema per a Bétera en no tindre tampoc executada la variant nord promesa pels anteriors governs de la Generalitat i la Diputació. “Una major freqüència de trens redundaria en rebaixar el trànsit de vehicles a Bétera”, argumenta el regidor beterà. Per això es reitera la petició d’un increment de trens/horaris.  

Una de les altres demandes de l’ajuntament cap a la conselleria és l’ampliació i millora de l’aparcament de l’estació actual, així com la cessió d’una part de la mateixa per a altres usos. També se sol·licita un estudi per fer un aparcament a les immediacions de l’actual baixador de Psiquiàtric, així com un accés peatonal a esta parada des del polígon industrial de l’Horta Vella.

A Bétera, recentment, s’ha creat una plataforma d’afectats pel metro que reivindica millores.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal