Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acte en la Mancomunitat 'La policia local davant la realitat de les addiccions’. amb molta presencia comarcal

 La Mancomunitat Camp de Túria ha reunit aquest matí en el Saló Multiusos de Llíria a membres de la policia local dels diferents municipis de la comarca de Camp de Túria i de la Serrania; als agents de la Guàrdia Civil i a càrrecs polítics dels diferents ajuntaments a la jornada ‘La policia local davant la realitat de les addiccions’.

El canvi recent en la normativa relativa a les actuacions davant infraccions relacionades amb drogodependències i altres trastorns addictius fan necessari que tant els policies locals com els polítics siguen formats per a tals finalitats. Els objectius principals de la sessió són conèixer la situació actual del consum d'alcohol i altres drogues a la Comunitat Valenciana i les nostres comarques així com millorar el coneixement de la normativa reguladora en drogodependències i altres trastorns addictius.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, María Dolores Celda, ha obert l'acte que ha sigut impartit per la tècnic de la Direcció general de Sanitat Universal i Salut Pública, Mª Jesús Álvarez. En la jornada també ha estat present la presidenta de la Mancomunitat de la Serrania, Mª Teresa Prieto.

La jornada s'ha estructurat en cinc temes. El primer d'ells és abordar la situació de consum de drogues a la Comunitat Valenciana i els sistemes d'informació. En segon lloc, la normativa estatal i per tant, la Llei Orgànica de Protecció a la Seguretat ciutadana. Després d'aquest punt d’ha tractat la normativa autonòmica en Drogodependències i altres trastorns addictius. El penúltim punt ha sigut el referent a les infraccions per publicitat, venda i consum de begudes alcohòliques i la normativa aplicable. La tipologia de centres i serveis d'atenció i prevenció de drogodependències és l'últim punt a tractar en la jornada.

La UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) de la Mancomunitat Camp de Túria ha sigut l'encarregada d'organitzar la jornada. “Es tracta d'activitats i reunions molt productives que ens serveixen per a estar a l'ordre del dia en qüestions tan importants com la realitat de les addiccions que ens envolten”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Mª Dolores Celda.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon