Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pacients del Psiquiatric de Bétera podrien anar a residències de la Generalitat, segons acord aconseguit

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, va aprofitar la reunió amb la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, per a sol·licitar la reserva de llits per a pacients de llarga estada del psiquiàtric de Bétera en els pavellons que la residència Eulen gestiona en les instal·lacions del psiquiàtric.

Berenguer, que va acudir a la trobada amb Oltra al costat de la vicepresidenta de la Diputació, M. Josep Amigó, va acordar amb la responsable d'Igualtat i Política Inclusiva del Consell que en la revisió del contracte entre la Generalitat i l'empresa privada Eulen es tractarà la reserva dels llits per a pacients del psiquiàtric i s'intentaran aprofitar les sinergies en matèria de contractes com la del menjar i la gestió de residus en les instal·lacions de Bétera. La diputada de Benestar Social ha explicat que les places que sol·licita, que podrien ser unes quatre o cinc a l'any, estarien destinades a pacients del psiquiàtric «la patologia prioritària dels quals no és la mental, amb la qual cosa el seu tractament i cura està més d'acord amb el que ofereix una residència que amb l'atenció que presta el psiquiàtric de Bétera».
 Els dos pavellons d'Eulen van ser cedits en el seu moment per la Diputació a la Generalitat, que al seu torn els va cedir a aquesta firma privada perquè els gestionara, fruit d'un contracte que ha de ser revisat el pròxim mes de febrer. La intenció de l'Àrea que dirigeix Mercedes Berenguer i de la Diputació de València és integrar el psiquiàtric de Bétera en la xarxa de salut pública i separar l'atenció que es dóna als pacients amb patologies mentals, amb vista a reintegrar en la societat a aquelles persones en els casos en què siga possible, de la que es presta a un altre tipus de pacients de llarga estada la patologia dels quals encaixa millor en els serveis que presten les residències.

El primer pas que ha donat l'Àrea de Benestar Social, després de renovar a part de l'equip mèdic del psiquiàtric i mostrar la seua intenció d'acabar amb l'estigma que envolta la salut mental, és l'engegada d'un nou model d'atenció enfocat a la mitja estada, que permetrà als usuaris rebre tractaments de rehabilitació sense necessitat de l'internament definitiu. Aquesta i altres novetats de la gestió de l'Àrea que dirigeix Mercedes Berenguer es donaran a conéixer públicament el dissabte 22 d'octubre, en el marc de la jornada de portes obertes en el psiquiàtric de Bétera, on es rebrà als usuaris dels serveis de Salut Mental, familiars, associacions, veïns i a tots els interessats a conèixer de prop els serveis del centre i el món de la Psiquiatria de forma lúdica i sense prejudicis.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon