Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de La Pobla crearà una ràdio municipal que entrarà en marxa al llarg d'esta legislatura.

L'alcalde i el regidor de comunicació de la Pobla de Vallbona han participat esta setmana en la jornada organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb el nom Situació de les emissores municipals a la Comunitat. Una ponència que ha tingut com a amfitrió al Secretari General de la FVMP, Vicent Gil, i que ha comptat amb la participació d'Antoni Such, Director General de l'Administració Local; i José María Vidal, Secretari Autonòmic de Comunicació.

El consistori s'acollirà així al Decret autonòmic de serveis de comunicació audiovisual que està elaborant la Generalitat Valenciana i que preveu regularitzar la situació de les emissores existents i fer possible la creació de noves.

La jornada ha servit per explicar el marc legal en què es troben en l'actualitat les ràdios de titularitat municipal. José Maria Vidal ha destacat que cap de les 40 emissores locals que encara hi ha en funcionament té concedida la llicència definitiva, ja que des de la Generalitat no s'han completat els tràmits durant els darrers 20 anys. En molts casos, fins i tot amb emissores que tenen concedida la llicència per part del govern central els ha faltat la tramitació de l’administració autonòmica.

La Generalitat està elaborant en estos moments el Decret autonòmic de serveis de comunicació audiovisual que ha de regular esta situació i com es farà la transició de la situació en la qual es troben en l'actualitat per poder legalitzar-les. Un marc legislatiu al qual s'acollirà la Pobla de Vallbona per poder posar en marxa la ràdio local. Des de l'ajuntament es veu positiu l'interés per part del Secretari Autonòmic de Comunicació, José María Vidal, de donar suport tant a les ràdios existents com a aquelles que pugen nàixer en el futur.

El regidor de comunicació, Jose Miguel Tomás, ha assenyalat la voluntat de l’equip de govern de crear una ràdio municipal. «L'objectiu és facilitar l'accés de la població a una informació més directa i propera. Els veïns tenen dret a estar informats i en este sentit la ràdio oferirà un servei públic important. A més volem que siga un espai obert, de formació dels joves i que done participació als veïns». La Pobla de Vallbona té a l’actualitat una televisió pública local i espera poder posar en marxa una ràdio que augmente l’oferta informativa i de participació ciutadana del municipi.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal