Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona acull la presentació de l'associació Mirall Camp de Túria, la primera entitat de la comarca de les persones LGTBI

L'associació naix amb el suport de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona que ha signat un conveni amb aquesta entitat i Lambda que permetrà oferir una sèrie d’activitats en el municipi. Entre altres, s'engegarà el Servei d'Orientació a la Diversitat, se celebraran xarrades i cursos sobre la diversitat sexual, familiar i de gènere en col•legis i personal sanitari, policia local i personal docent entre altres. La regidora de Drets Civils i Igualtat, Regina Llavata, ha declarat que des de la seua delegació “es prestarà tot el suport a l'associació perquè lluite pels drets del col•lectiu LGTBI en la comarca perquè encara queda molt treball per fer. No volem que ningú se senta abandonat”. La regidora ha anunciat que en aquest sentit s’obrirà la Biblioteca de Colors amb activitats de conta-contes i llibres adaptats per a educar des de la infància.
 
 L'acte se celebra la vespra del dia Internacional de l'Eixida de l'Armari. L'objectiu de l'entitat és donar suport i assessorament a les persones lesbianes, gais, transexuals i bisexuals. Es tracta de la segona entitat de tipus comarcal que es crea en la província de València.

El president de Mirall Camp de Túria, Víctor Serra, ha destacat que la celebració del Dia de l'Orgull el passat mes de Juny, van començar a treballar en aquest projecte per a donar visibilitat i força al col•lectiu LGTBI. Pel seu caràcter comarcal, Serra ha demanat el suport de tots els ajuntaments perquè se sumen a la col•laboració que reben de la Pobla i ha ressaltat l'objectiu de treballar amb tots els centres educatius públics i concertats. Serra ha manifestat que l'associació ha de servir per a “conscienciar a la societat en les diverses maneres d’estimar i sentir. Es donarà suport a les famílies i a l'entorn, ja que no és un camí fàcil i es prestarà assessorament legal sobretot a les persones transexuals.”

La Diputada Provincial d'Igualtat, Isabel García, ha participat en aquest acte i ha destacat la necessitat de treballar en favor d'aquest col•lectiu. La Diputació de València té signat un conveni amb Lambda que permetrà que moltes de les activitats que realitza Mirall Camp de Túria i l'Ajuntament de sa Pobla puguen oferir-se de manera gratuïta als usuaris.

Per la seua banda, el Tècnic de Programes d'Educació de l'associació Lambda, Fran Fernández, ha presentat l'estudi “Homofòbia en l'Escola” que ell mateix ha dirigit. A partir d'aquest es desprèn que el 40 per cent de l'alumnat ha presenciat alguna forma de discriminació per homofòbia i que quasi el 50 per cent dels enquestats no sap distingir conceptes com a identitat de gènere i orientació sexual. També a posat en relleu la falta d'educació sexual que fa que la meitat dels estudiants no tinguen clares idees com si els gais són més femenins que la resta d'homes o les lesbianes més masculines que la resta de dones. Fran Fernández ha denunciat un repunt de les agressions d'odi a Espanya i ha lamentat que en moltes ocasions aquestes situacions no es denuncien. L’estudi s’ha fet amb 1.600 enquestes entre els estudiants de la província de València.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon