Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, s'ha reunit amb representants de la Federació d'Associacions de Dones Rurals (Fademur)

“L'experiència del municipi de Gestalgar, on 11 dones han creat la primera cooperativa d'ajuda social a domicili de la província, és un exemple que volem estudiar i presentar a altres municipis i, especialment, a Fademur pel seu caràcter innovador i perquè ofereix un servei necessari de la mà d'els qui millor ho coneixen, que són les dones que dediquen el seu dia a dia a cuidar xiquets, ancians i malalts”, ha explicat la diputada, qui ha afegit que “donar-los la formació i les eines per a formalitzar aquest treball és la millor ajuda que des de les institucions els podem oferir”.

Fademur és una organització que persegueix la igualtat i el progrés de les dones que viuen i treballen en el medi rural, interessades a conèixer els programes que la Diputació de València desenvolupa amb aquest sector de la població.

Berenguer ha valorat “la iniciativa i l'esforç de les dones de Fademur, una cosa fonamental perquè la formació i la creació de treball arribe també a les zones rurals i les comarques de l'interior”. En aquest sentit, la diputada els ha traslladat “el suport de la Diputació per a portar avant els projectes que millor puguen encaixar en aquests territoris, com el programa de xarrades per a dones”. Actualment, l'Àrea de Benestar Social està impartint tallers en els diferents municipis de la província amb la finalitat d'enfortir l'apoderament de les dones i facilitar-los informació sobre assumptes que puguen afectar-los en el seu dia a dia. Es tracta d'activitats participatives i dinàmiques, que afavoreixen la interacció i la implicació de les dones i tracten temes com l'empreniment, les xarxes socials, el llenguatge sexista i les malalties que afecten majoritàriament a les dones. Un dels temes que més èxit està tenint entre les assistents, i en el qual la diputada Mercedes Berenguer es planteja aprofundir de cara al pròxim any, és el món de l'economia social i la creació de cooperatives. Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal