Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació engega un Pla d'Ocupació amb 3 milions d'euros per als municipis valencians

El Pla d'Ocupació de la Diputació de València ho ha avançat en la seua visita a l'Eliana el president, Jorge Rodríguez, que ha explicat que "després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més enllà destinant aquests tres milions d'euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l'atur als seus veïns".
 
La Diputació de València ha redactat ja les bases del Pla d'Ocupació amb el qual la institució provincial se sumisca al programa de foment de l'ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d'euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d'aturats en els municipis valencians. Cada lloc de treball generat per la Corporació tindrà una durada mínima de tres mesos i de 30 hores setmanals.
 
Aquest pla d'ocupació arribarà a la pràctica totalitat dels municipis de la província amb una quantitat fixa de 1.500 euros i una altra variable en funció del nombre d'aturats de cada localitat inscrits en el Servef. "La Diputació no va a deixar a ningú en el camí i va a fer tots els esforços necessaris, al costat de la Generalitat i els ajuntaments, per a ajudar a aquells que porten més temps parats", ha afegit Rodríguez.
 
Per la seua banda, la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha insistit en la intenció de la Corporació provincial de lluitar contra l'atur dins de les seues possibilitats, i ha destacat que l'execució d'obres i serveis d'interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, "de manera que aquest pla servisca no solament per a ajudar a l'empleabilitat d'aquestes persones sinó que d'alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població", ha declarat.
 
Coordinació amb la Generalitat

El Pla d'Ocupació de la Diputació ve a donar continuïtat a l'acord amb el protocol general de col·laboració entre la Generalitat i les Diputacions de la Comunitat Valenciana per a la coordinació d'actuacions en matèria de foment de l'ocupació, signat el 2 d'agost d'aquest mateix any.

S'emmarca, per tant, en la política de coordinació entre la Diputació de València i la resta d'administracions que el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, ha mantingut des que va accedir al càrrec i que s'ha materialitzat ja en diverses accions conjuntes, com el programa Xarxa Llibres, l'acord per a l'impuls del transport en les comarques valencianes, l'impuls d'un conveni en matèria de Turisme o la Primavera Educativa, entre uns altres.
 
Contractes dignes

Segons les bases del Pla d'Ocupació 2016, les actuacions o serveis d'interès general o social que han d'inspirar les contractacions dels ajuntaments es divideixen en tres grups: els serveis d'utilitat col·lectiva, els serveis d'oci i culturals i els serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d'utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d'immobles, la revaloració d'espais públics degradats, el transport col·lectiu i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d'aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l'energia.

En els serveis d'oci i culturals s'emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l'esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural.
 
Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l'ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l'ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.
 
Per a dur a terme les contractacions, es destinarà un import fix a cada municipi de 1.500 euros i un de variable en funció del nombre d'aturats que existisquen en la localitat, a raó de 16,45 euros per cadascun. Aquests diners hauran de ser utilitzats pels municipis per a realitzar contractacions que en cap cas podran ser inferiors als tres mesos de durada ni plantejar una jornada laboral inferior a les 30 hores setmanals. El salari que percebran les persones contractades serà el fixat pel conveni col·lectiu que els siga aplicable en funció de la labor concreta a desenvolupar.
 
Per a la selecció dels treballadors, les entitats podran sol·licitar oferta d'ocupació al centre Servef que els corresponga o bé contractar a treballadors de les borses de treball que pogueren tenir constituïdes amb anterioritat a la publicació de les bases, sempre que es tracte de persones aturades, inscrites com a demandants d'ocupació en algun centre Servef de la Comunitat Valenciana i que mantinguen aquesta condició en el moment de la contractació.
 
Addicionalment, el Pla d'Ocupació de la Diputació de València preveu expressament que no es puga seleccionar per a aquest pla a treballadors contractats en la convocatòria de la Generalitat Valenciana. L'objectiu, tal com ha explicat Conxa Garcia, és que "les actuacions en matèria de foment de l'ocupació impulsades des de les institucions valencianes servisquen per a multiplicar el nombre de beneficiaris, i que si una persona no ha pogut accedir a un pla tinga oportunitat d'optar a l'altre".
 
La diputada d'Assessorament Municipal ha manifestat que "de cara als pressupostos de 2017 treballarem amb la possibilitat d'augmentar aqueixa partida per a plans d'ocupació, amb la finalitat de garantir aqueixos contractes dignes i arribar a un major nombre de persones que estan sense treball".

 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon