Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comissió 9 d'Octubre convoca la manifestació per a reclamar un finançament just per als valencians

La manifestació que tindrà lloc huí diumenge 9 d’octubre a les 18 hores a València, i que eixirà de la plaça de Sant Agustí.
La Comissió 9 d’Octubre, integrada per associacions, sindicats i partits (vegeu la composició en l’annex al manifest adjunt), ha fet públic avui la convocatòria de la manifestació.
Enguany la convocatòria presenta 4 novetats:
1.- La voluntat expressa de les associacions, sindicats i partits convocants de treballar en positiu i de forma dialogada i coresponsable per reconstruir el País Valencià després de 20 anys de desgovern i corrupció: per això, el lema “Un país per fer, un país per construir”
2.- L’explicitació d’aquesta voluntat en un programa d’objectius, recollit en el manifest (vegeu el text adjunt), que recull el compromís de caminar cap a la reversió de les retallades, la defensa de l’autogovern, la modernització del model agrari i la reindustrialització, la inversió en infraestructures, la comarcalització, l’eradicació de la violència de gènere, la plena igualtat lingüística, l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, la recuperació de la ràdio i la televisió valencianes i de TV3, i la capacitat de decidir el nostre futur com a poble. Un programa que ofereix una direcció positiva, que recull les necessitats dels més diversos i amples sectors socials, i que ha de posar les bases per a reconstruir el nostre país.
3.- La voluntat de diàleg, consens i treball en positiu es veu expressada en l’àmplia unitat associativa, sindical i política, que incorpora els partits que donen suport a l’Acord del Botànic i al conjunt de l’esquerra. Un exemple que és possible la unitat des de la diversitat, el diàleg des del respecte, l’acord des de la pluralitat, el treball en positiu des del consens.

4.- La priorització, en aquest moment, de la reivindicació d’un finançament just per als valencians, com a instrument absolutament necessari i urgent per a fer possible el benestar dels valencians i un programa de reconstrucció del País Valencià. En aquest sentit, les associacions, sindicats i partits de la Comissió 9 d’Octubre saludem la decisió del Govern valencià d’impulsar aquesta exigència, i de sumar el màxim de sectors socials a ella. Amb la mateixa voluntat, els partits que formen part de la Comissió 9 d’Octubre han pactat una moció municipal (vegeu text adjunt) que durant les pròximes setmanes serà presentada a una majoria d’ajuntaments, amb la pretensió d’estendre el suport i la conscienciació socials a la totalitat de valencians i valencianes, independentment de la seua sensibilitat política, perquè és una tema que ens afecta per igual a tots els valencians.
FORMEN LA COMISSIÓ 9 D’OCTUBRE
Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
Associació Cívica Tirant lo Blanc
Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA)
Ca Revolta
Federació d’Escola Valenciana
Plataforma pel Dret a Decidir
Societat Coral El Micalet
Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV)
Intersindical Valenciana (IV)
Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV)
Compromís
Els Verds del País Valencià
Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)
Esquerra Unida del País Valencià (EUPV)
Partit Socialista del País Valencià (PSOE-PSPV)
PodemPublicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon