Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Casa Bernal de la Pobla de Vallbona ja té Pla Director que regula la seua rehabilitació, protecció i ús

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el Pla Director per a iniciar la recuperació de la Casa Bernal. Amb este pla s'establix un programa que permet valorar i catalogar la situació actual de la casa i les actuacions que s'han de fer per a rehabilitar l’edifici modernista més imortant de la localitat.

En l'acte de presentació ha participat l'arqueòleg de la Pobla, Juanjo Ruiz, la degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba, i l'arquitecte encarregat de realitzar el Pla Director, Javier Hidalgo.

L'arquitecte ha elaborat una planimetria de la casa, ja que la que disposava fins a l'actualitat l'ajuntament contenia errades. S'han datat tots els elements arquitectònics i s'ha fet un catàleg d'aquells que tenen més valor patrimonial. En concret s'ha destacat la Cambra Cortina, realitzada pel reconegut arquitecte valencià Manuel Cortina. La sala compta amb una xemeneia de gran valor i representativa del modernisme.

L'immoble està datat al segle XVIII i està catalogat com a Bé de Rellevància Local. Juanjo Ruiz s'ha fet càrrec de la supervisió de la primera fase de consolidació. S'ha fet una estratificació dels murs que els més antics daten del segle XVIII i principis del XIX.

Es tracta d'un edifici ubicat en un punt estratègic com era la carretera de les Ventes. Ester Alba ha destacat que la Casa Bernal és una mostra d'edifici modernista amb elements d'ostentació de la burgesia.

La Casa Bernal va ser propietat de José Maria Bernal Peris, tinent alcalde de la ciutat de València i gendre de Teodor Llorente. La casa es convertia així en punt de reunió de la intel·lectualitat valenciana de principis del segle XIX.

La participació ciutadana serà clau en els usos futurs de la casa. Durant l’acte de presentació, els veïns han presentat les seues propostes com establir ací una biblioteca o un espai d’estudi per a adults. També que la casa no es convertisca en un Museu sinó en un espai obert, en ús i un punt de trobada de la ciutadania.

La rehabilitació de la Casa Bernal es farà en diferents fases i a més de fons propis, l’Ajuntament buscarà la col·laboració d’altres administracions.

La Casa Bernal

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon