Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Hisenda denega els 38 milions per al transport metropolità de València


El Ministeri d'Hisenda ha contestat de forma negativa a la petició del Govern valencià d'incloure una partida d'almenys 38 milions d'euros per al transport metropolità de l'àrea de València.

Segons han explicat avui els consellers d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el Govern central “tira pilotes fóra i s'escuda en una excusa per a no respondre a les demandes reals dels valencians”.

Tots dos han contestat així després de rebre la carta d'Hisenda on se'ls informa que “no resulta factible elaborar i presentar un projecte de pressupostos per a l'exercici de 2017 que contemple la sol·licitud de finançament” per al transport metropolità de l'àrea de València que va sol·licitar el Govern valencià la setmana passada.

La Generalitat ha recordat que tots dos consellers van signar “una petició al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè incorporara als pressupostos una subvenció per un import d'almenys 38 milions d'euros, per a poder abordar la mobilitat i el transport integrat en l'àrea metropolitana de València”.

“S'han donat molta pressa a contestar i, a més, ho han fet amb una resposta que demostra la falta de voluntat política de complir amb les seues obligacions amb els valencians”, segons Salvador.

“En la pròpia carta reconeixen el treball que s'està fent per part del Govern valencià” per a crear l'Autoritat Metropolitana del Transport però “s'escuden en excuses per a no aportar aquesta subvenció el pròxim any”.

Per la seua banda, Soler ha destacat que “una vegada més”, des del Govern d'Espanya “no expressen cap compromís ni la més mínima voluntat de donar un tracte d'igualtat als valencians pel que fa a altres autonomies”.

Al seu judici, “haurien d'adoptar les mesures necessàries per a fer possible aquesta subvenció que és justa i molt reivindicada pels valencians”.

Per a Salvador, el Consell “està complint” i ha afegit: “Hem fet el treball i, per tant, considerem que en els pressupostos de 2017 ha de figurar aquesta subvenció perquè, des de l'any 2011, la Comunitat ha deixat de rebre més de 350 milions d'euros en subvencions de l'Estat per al transport metropolità”.

La consellera ha recordat que per als pressupostos de 2016, l'àrea metropolitana de Madrid va rebre 126 milions d'euros, més de 98 per a Barcelona i 25 per a Canàries, mentre València no veu “ni un euro des de fa anys. No volem ser ni més ni menys que altres ciutats o que altres comunitats; volem que el Ministeri de Foment, el Ministeri d'Hisenda i el Govern de l'Espanya deixe de donar l'esquena als valencians”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon