Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern de Bétera reclama a Obres Públiques que desbloquege la ronda nord

La regidoria d’Urbanisme de Bétera continua amb el calendari de reunions amb els diferents departaments de la Diputació i de la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per desbloquejar la construcció de la variant nord, una infraestructura viària vital per al trànsit rodat del municipi, que començà a projectar-se a principis de segle i que a hores d’ara encara no s’ha construït.
Este vial es va planejar per primera vegada en el Pla General de l’any 2000, amb una carretera de prop de 2 km de calçada (1.841 metres) i un pont sobre el barranc de Carraixet. L’any 2006 este projecte quedava soterrat i la Generalitat i la Diputació acordaren construir una variant més allunyada encara del poble i del barranc. La Diputació expropiava els terrenys i la Generalitat feia la ronda nord. L’obra no s’ha fet.
Esta nova macro infraestructura de vora 6 Km de longitud (5.700 metres) precisa de la construcció de tres ponts i en el seu moment tenia un cost aproximat de 14 milions d’euros. Des d’aleshores la Diputació ha expropiat i pagat els terrenys afectats per l’obra, excepte a uns poquets propietaris que no volgueren. Passats deu anys d’este darrer projecte la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori no ha executat el vial tan necessari per a Bétera i, damunt, en poc més de dos anys, els antics amos dels terrenys expropiats podran demanar la reversió de l’operació en no haver-se pavimentat ni un metre de carretera.
Per tot això la regidora d’Urbanisme, Neus Sánchez (Compromís), demana que es recupere o faça un projecte semblant al de l’any 2000 "més sostenible econòmicament i realista davant de la situació actual". Sánchez explicà que Bétera no creix urbanísticament cap al nord de la barrera natural que és el Barranc de Carraixet, per este motiu no cal allunyar tant la variant del poble, ni fer-la amb una extensió de vora 6 km amb la construcció de tres ponts sobre barrancs i rieres.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon