Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera acollirà les III Jornades de Salut Mental "Sóc com Tu" que aposten per la rehabilitació i la integració

 
Les Jornades, des del 21 al 23 d'octubre, s'estructuren en dos dies ben diferenciats: la Jornada Científica del divendres 21 d'octubre, amb la inauguració de l'exposició fotogràfica cedida per l'Ajuntament de Bétera i entrega de premis "Per defensa de la salut mental". La conferència "Futur de la rehabilitació psicosocial. Reptes i oportunitats," a càrrec del Dr. Mariano Hernández, i la mesa-debat "Present i futur de la salut mental". Dissabte, dia 22, es planteja com una jornada de convivència. De matí, hi haurà tallers de música i pintura, una ruta verda, stands informatius, i una demostració de You Can (teràpia assistida amb animals), exhibició del consorci de bombers, actuació de la Colla de Dolçainers Xe què burrà i l'Associació Cultural l'Aljama. I a les 13:30h, abans de la paella gegant, l'actuació del cantacançons Dani Miquel.

Des que el 24 de febrer del 1409, el pare Jofre pronunciara en la Catedral de València el seu cèlebre sermó (considerat un dels punts de partida de la psiquiatria en el món occidental), moltes coses han canviat. 

A dia de hui, les III Jornades de Salut Mental pretenen ser un nou punt de partida: el de la integració funcional de l'hospital de Bétera en la xàrcia sanitària pública. La celebració d'esta trobada professional i cívica és el fruit de la il.lusió d'un nou equip amb un objectiu d'avançar no només en teràpies sinó en integració. 

Cal recordar que la Diputació de València, tot i que ha anat transferint competències en matèria psiquiàtrica a la Conselleria de Sanitat, continua oferint des del centre de Bétera atenció i tractament a pacients amb patologia mental.

A més, divendres 21 a les 9:30h, s'inaugurarà a l'hospital l'exposició fotogràfica cedida per l'Ajuntament de Bétera "L'evolució de la Festa de les Alfàbegues. Entén, viu i sent la Festa de les Alfàbegues". I el dilluns 17 d'octubre, s'inaugurarà una exposició de fotografies i imatges de Bétera pintades per pacients de l'hospital. (19:00h, a l'antic ajuntament). I a continuació, una cata de vins a càrrec de l'Escola de Vinicultura i Enologia de Requena. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon