Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Antonio Montalbán serà guardonat aquest 9 d'Octubre

El primer secretari general de CCOO PV des de 1970 fins a 1996, Antonio Montalbán, serà reconegut en el Dia del País Valencià per la Generalitat. Una nova distinció a la tasca empresarial i dels agents socials s’uneix per primera vegada a les que ja hi ha en els àmbits cultural, deportiu i científic.
Antonio Montalbán i Paco Molina, el primer i darrer secretaris Generals de CCOO PV
Una comitiva del sindicat, encapçalada per Paco Molina, partirà diumenge que ve a les 9.20 hores des de la seu de Nàpols i Sicília de València per a acompanyar Montalbán. Es dirigiran a l'acte institucional, que tindrà lloc en el Palau de la Generalitat a les 10 hores, en el qual el president Ximo Puig lliurarà les més altes distincions d'enguany.
Antonio Montalbán en 1964,  va ser un dels fundadors de Comissions Obreres en el ram de la fusta, on va treballar fins a 1977. Va ser detingut en cinc ocasions per la seua activitat com a màxim responsable de CCOO a el País Valencià, sent torturat per la Brigada Polític Social. Va participar en la històrica manifestació del Primer de maig de 1967 a València, i en diverses vagues importants. Antonio Montalbán va ser secretari general de Comissions Obreres del País Valencià entre 1978 i 1996, ocupant-se del desenvolupament del sindicat en la legalitat i organitzant tota la seua estructura confederal. En aquest temps, CCOO-PV es va consolidar en les eleccions sindicals com la primera força sindical a la Comunitat Valenciana i va dur a terme diverses vagues generals.
Montalbán va ser triat el 17 de novembre de 2007 per l'assemblea d'EUPV a Burjassot, amb el respatler de 320 dels 441 delegats acreditats, com a cap de la seua candidatura (en coalició amb Esquerra Republicana) per al Congrés dels Diputats per la circumscripció de València,
Al novembre de l'any 2012, es va presentar un llibre en memòria de la seua família (Montalban Gamez)i de la de la seua esposa (Moya Sánchez), escrit per Mario Amoros i amb col·laboració de Javier Couso en un documental sobre les dues famílies. En el llibre "El hilo rojo , Memoria de ddos familias obreras" es narra la seua lluita i la de la seua família durant la dictadura i la seua labor en CCOO i el PCE a el País Valencià.
El premi coincideix amb el 50 aniversari de la creació de CCOO PV en la qual va participar Antonio Montalbán:
Va ser l'11 de desembre de 1966, fa ja quasi 50 anys, que va tenir lloc la reunió fundacional de Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV) en la seu del Rat Penat, en aquell moment situat en el palau dels Scala, en la plaça Manises de València. Es van reunir un grup de militants obrers, la majoria relacionats amb el PCE i significats membres de la ciutadania i cultura democràtiques.
Antonio Montalbán explica personalment la seua incorporació a CCOO en un acte en el qual també parla de Marcelino Camacho.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon