Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

David Rodriguez és triat com a Coordinador d'Esquerra Unida

Amb aquests resultats David Rodriguez, el candidat oficial del PCPV ha guanyat la Coordinació d'Esquerra Unida. Una victòria que situa a l'organització amb la necessitat de partir del consens per a poder avançar en el dia a dia.
Han sigut 8 vots total entre una candidatura i una altra (197 vots front a 189) i 2 els membres de diferència que hi ha entre una candidatura i una altra en el nou Consell Polític Nacional.

Al final la llista que representava Rosa Pérez, la més garzonista de les dues, ha aconseguit 29 membres en el Consell Polític Nacional i la del nou Coordinador ha obtingut 31. Només 2 membres han marcat la victòria.
Els més de quatre-cents delegats d’Esquerra Unida del País Valencià han estat participant huí a la XII Assemblea d’EUPV. Han triat el nou Consell Polític Nacional, el màxim òrgan de la direcció, i el coordinador (David Rodriguez) per a dirigir la formació durant els pròxims quatre anys.

Després d'un dia intens que només va tenir com a parada la del menjar i la de l'eixida dels delegats/es a mostrar-se contra el TTIP i el ZETA, ja que no podrian estar en les manifestacions convocades. La XII Assemblea d'Esquerra Unida del Pais Valencià acaba amb un empat tècnic, encara que formalment el Coordinador siga ja per a tots David Rodriguez.

David Rodriguez assumeix la Coordinació d'una formació que precisa repensar-se al País Valencià, perquè la irrupció d'altres formacions i el que en les últimes eleccions quedava fóra de l'arc parlamentari, malgrat reconèixer totes les enquestes el seu gran treball en les Corts front al PP, li auguren un camí dificil per a recuperar l'espai polític.
Encara que la candidatura de David Rodriguez ha sigut qualificada la candidatura 'comunista', pel suport explícit del PCPV, la veritat és que la cap de llista de l'altra, Rosa Pérez, també forma part del PCPV i tambè Marina Albiol, que li donava suport des del Parlament Europeu. Per tant, les diferències, encara que substancials en el projecte, queden menys marcades en reconèixer que tots dos formen part d'una estructura política que asumeix que Alberto Garzón és el seu referent a nivell d'estat.
L'elecció de David Rodriguez acaba amb deu mesos de provisionalitat d'una gestora que ha portat a l'organització fins a la XII Assemblea. La gestora Va ser triada després de la dimissió de Marga Sanz, que va assumir d'eixa manera la responsabilitat política dels resultats electorals
El màxim òrgan de direcció ha triat hui a 60 dels seus membres, la meitat del total dels seus representants, i la resta serà triada per les diferents comarques.
David Rodriguez marcava el seu projecte, el dia en què ho va presentar, d'aquesta manera.
La candidatura que jo encapçale treballa per recuperar l'EUPV que va nàixer fa 30 anys per a ser un espai de trobada de l'esquerra social i política. Volem recuperar la idea de moviment polític i social, amb un gran protagonisme de les bases, és a dir, els nostres militants, col·lectius i simpatitzants. La majoria dels seus integrants són militants de base en els seus municipis i en diversos moviments socials, amb càrrecs públics que la recolzen. En l'altra candidatura predominen càrrecs públics amb gestió de govern, més "institucional". Per a nosaltres és fonamental l'organització i la mobilització social, que permeta desbordar les institucions, amb el treball coordinat dels nostres càrrecs públics que desenvolupen polítiques transformadores.
David Rodriguez
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon