Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una inversió de 800 mil euros acabarà amb els punts negres de la carretera entre Riba-roja i l'Eliana

Així ho ha anunciat aquest matí el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, durant un desdejuni informatiu amb mitjans de comunicació locals en el qual també han participat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Roberto Raga, així com altres primers edils de la comarca.

L'Àrea de Carreteres de la Diputació de València ja ha iniciat la redacció del projecte per a l'eliminació dels dos punts negres més conflictius de la carretera que uneix Riba-roja de Túria i L'Eliana, una actuació en la qual la institució provincial invertirà 800.000 euros i que servirà per a augmentar notablement la seguretat en una de les vies més transitades de la comarca del Camp de Túria.

L'actuació plantejada per la Diputació de València contempla la construcció de dues rotondes a l'entorn de la intersecció de la CV-336 amb la CV-372, ambdues de titularitat provincial amb les quals es reduirà la perillositat d'un tram en el qual la successió de dos girs a esquerres amb una corba al mig ha provocat ja múltiples accidents. De fet, l'actuació és una antiga reivindicació dels veïns de la zona que ja figurava dins del pla de millores de l'Àrea de Carreteres i que rep ara el seu impuls definitiu.

Segons ha explicat Pablo Seguí, “per a aquest 2016 està prevista la redacció del projecte, després de la qual cosa es donarà inici al procés d'expropiacions necessari per a aconseguir els terrenys en els quals se situarà el nou traçat, amb la finalitat de que en 2018 puguen executar-se ja les obres”.

Durant la trobada amb els mitjans, el diputat de Carreteres ha recordat que “aquesta actuació és un exemple més d'aposta decidida de la Diputació de València per millorar la seguretat vial de tota la xarxa provincial, i que està fent que la inversió se centre en actuacions tendents a l'eliminació de punts negres, millores i reforç del ferm, ampliació de plataformes i en general totes aquelles obres que conduïsquen a millorar la transitabilidad i a reduir el risc d'accidents”. L'actuació projectada servirà a més per a donar compliment al segon objectiu plantejat per la nova Diputació de València quant a la gestió de les carreteres: l'augment de la xarxa de vies ciclopeatonals. Per a açò, el projecte en el qual ja treballen els tècnics provincials inclourà la creació d'una ruta ciclopeatonal que connecte el casc antic de Riba-roja de Túria amb la urbanització de El Molinet, alguna cosa que ha sigut molt bé rebuda per l'alcalde del municipi, Roberto Raga, qui està apostant en la seua gestió pel foment del patrimoni natural de la localitat com a via d'atracció del turisme d'interior. Altres inversions a Camp de Túria

La trobada amb els mitjans de comunicació ha sigut aprofitada per Pablo Seguí per a detallar les inversions més immediates que es van a realitzar en la comarca per part de l'Àrea de Carreteres de la Diputació de València i que ascendeixen a 2.256.312 euros. Aquests diners es destinaràn a l'asfaltat de diverses vies en els municipis de Nàquera i Serra, a la renovació de la senyalització vertical i horitzontal en totes les carreteres de la demarcació Bétera-Serra que discorren pel Camp de Túria, a la creació d'una via ciclo-peatonal per als vianants a Llíria i a la realització d'una obra de drenatge en el pas inferior de la CV-306 al seu pas per L'Eliana, zones que també han sigut hui visitades personalment pel diputat de Carreteres.

A aquests diners, se sumaran els 961.998,35 euros procedents del Pla de Camins i Vials i que, tal com ha destacat Pablo Seguí, “seran directament els ajuntaments els que, a fi de reconèixer la seua autonomia, decidisquen en què invertir els diners dins dels objectius generals del pla, que per primera vegada enguany contemplen la possibilitat d'utilitzar els diners també per a comprar maquinària, i els que es responsabilitzen de la contractació i supervisió de les obres”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal