Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla obri a la ciutadania el Pressupost municipal, organitzat i explicat i la Participació Ciutadana 'On-line'

El regidor de participació ciutadana i transparència, Javier Descalzo, ha destacat que amb la posada en marxa d’estes aplicacions es culmina una part important de la web de GOVERN OBERT de l’ajuntament. “L’objectiu és que els veïns tinguen un accés a tota la informació municipal i que se la puguem consultar d’una manera fàcil, ràpida i comprensible. Amb estes aplicacions es pot vore el pressupost d’una manera entenedora i molt visual. Continuem treballant en una segona fase del portal i esperem en breu poder ampliar la informació pressupostària amb la facturació i proveïdors de l'ajuntament.”
Totes les actuacions de l’Ajuntament tenen un cost que moltes vegades desconeixen els veïns. Quan costa recollir el fem, netejar els carrers o la política social municipal? Amb la nova ferramenta que ha posat en marxa l’ajuntament es poden conéixer els pressupostos municipals d’una manera visual i clara. A través de la web http://lapobladevallbona.conmisimpuestos.com es poden consultar d’una manera fàcil les xifres econòmiques en què treballa el consistori. Amb esta aplicació es completa el paquet informàtic del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles subvencionat per la Diputació. La Pobla ha invertit 30.000 euros en fer més transparent i accessible l’administració local.
Les noves ferramentes inclouen tres aplicacions. En l’apartat visor Global es pot vore la previsió anual del pressupost i l’evolució real per trimestres que es publica tal i com ho aprova el ple municipal. També permet saber quants diners dels impostos es destinen a cada política per habitant i quan rep de cada inversió.
L’aplicació de Polítiques ofereix dividit per àrees el que s’inverteix en cada partida. De forma detallada es pot consultar cada apartat en la previsió anual i el que es porta invertit. A més ofereix la possibilitat de vore l’evolució anual i gràfiques de les diferents polítiques. L’aplicació web permet a més descarregar-se la informació en format pdf o excel per poder treballar amb ella.
La tercera aplicació, “El que tu aportes”, ofereix una calculadora que permet al ciutadà fer un càlcul aproximats dels impostos que paga en funció de les seues propietats i saber com es distribuixen els seus diners entre les diferents polítiques municipals així como accedir a les ordenances fiscals associades.
Amb este nou paquet d’aplicacions s’amplia l’oferta de servicis de la web Govern Obert. Ací s’inclou l’apartat de participació ciutadana, el directori municipal de comerços, el portal de transparència i la possibilitat de demanar cita prèvia als regidors. Resta pendent de posar en marxa el portal de Dades Obertes que permetrà l’accés a tota la informació i dades internes del consistori.
Amb esta aplicació es completa el paquet informàtic del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València i que forma part del portal Govern Obert.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal