Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una concentració per al diumenge 18 a les 13 hores en Sant Antoni naix des de les xarxes socials contra la Moció de Censura

 Convocada davant l'Ajuntament i contra la moció de censura que han signat dues regidores del PP de Sant Antoni i cinc regidors de GuanyemSab-Compromis del mateix municipi i que pretén donar l'alcaldia al cap de llista de GuanyemSAB-Compromis. Per tant no es de suport al actual equip de govern.
Les xarxes socials i els veïns/es es manifesten virtualment, però farts que no els servisca han convocat una concentració real en les portes de l'Ajuntament a les 13 hores del diumenge 18, per a mostrar diuen, que la moció de censura ha d'usar-se quan les raons l'avalen i no com a eina per a portar la inestabilitat al municipi i satisfer la venjança d'uns i l'ambició personal i política d'uns altres.
La concentració està sent avalada per molts veïns i veïnes que manifesten la seua repulsa contra un fet que consideren el més clàssic de l'antiga i vella política, que representa tot el contrari del que hauria de representar el partit que es postula per a l'alcaldia, si es que es porta avant, GuanyemSab-Compromis.
Quasi tots en contra de lamoció de censura, partits polítics d'esquerres, el mateix PP i molts veïns i veines.

Tots els partits, incluit el PP de Sant Antoni per mitjà de membres destacats de la seua gestora s'estan manifestant en contra de la moció de censura. El propi Partit Popular Provincial, amb qui Crònica Digital Comarcal ha pogut parlar, reitera que està en contra de la moció i ha donat un ultimatum a les regidores en una reunió celebrada el dijous passat en la seu de València, davant el Secretari General i la Secretària de la Comarca, Carmen Contelles.
Només GuaneymSab-Compromis i les ja quasi trànsfugues del PP interessats a seguir avant.

Únicament GuanyemSab-Compromis es mantenen ferms a deixar-se recolzar pel PP que encapçala Eugenio Cañizares i que és realment qui ha organitzat tota la barrabassada i que ha deixat a les dues regidores que li acompanyen 'als peus dels cavalls'. Ningú té dupte ja que les dues signants si prossegueixen amb la seua actitud seran expulsades del partit. En informació facilitada pel Partit Popular Provincial a aquest digital, se'ls ha donat un ultimatum. Si el dimarts no han desistit de la seua actitud, seran expulsades.
Coincideix la moció de censura, amb les dficultats que travessa el portaveu actual del PP en Sant Antoni Eugenio Cañizares, que ha tornat a ser imputat pel Juzgat de Paterna, trás la denúncia del Fiscal per haver fet desaparèixer 60.000 euros del pressupost municipal sense que conste el lloc on han anat a parar.
Per aquesta mateixa raó han sigut també imputats l'actual Secretari del Ajuntament Ismael Asensio i l'anterior liquidador de l'empresa municipal Parra, que comparteix també imputació i ha compartit carcel amb el que và ser advocat d'Eugenio Cañizares i exsecretari de Sant Antoni i de Canet Jose Antonio Sancho Sempere.
GuanyemSab-Compromis quedarà rehen del PP durant el que queda de legislatura.

Segons un manifesta fet públic per les organitzacions d'esquerres del municipi (PSPV i Esquerra Unida), es tracta d'una acte que no té justificació perquè:
'Si amb quatre regidors de AISAB la governabilitat és difícil, amb els cinc de GUANYEMSAB no va a millorar, perquè les majories quan hi ha 13 regidors en el ple, són de 7 i per a obtenir-les no hi ha dubte, que el nou govern necessitarà els 3 vots del PP. Ningú pot pensar que AISAB després d'haver sigut apartat de la alcaldia d'aquesta manera va a prestar els seus vots perquè 'dolçament governe GuanyemSab'.. Per tant els 2 vots que ara el Partit Popular presta hauran d'estar sempre per a obtenir aqueixa majoria.
Segueixen dient els dos partits d'esquerra en el seu manifest:
'Es tracta d'una decisió -la moció- que, en cap manera, els grups d'esquerra de Sant Antoni de Benaixeve podem compartir. Les nostres formacions no poden ni deuen permetre la volta al govern del Partit Popular i menys encara de la mà d'una agrupació que es defineix d'esquerres com el grup municipal Guanyem SAB-Compromís. No podem ni devem permetre la volta de la nefasta gestió política, social i econòmica que va realitzar el grup popular al llarg del seu mandat. Hem de bandejar el tarannà absolutista i antidemocràtic que ha caracteritzat als governs d'Eugenio Cañizares. Cap partit democràtic, siga de l'índole que siga, pot permetre governar a un imputat. No es pot premiar la corrupció'
Joves Socialistes de Sant Antoni de Benaixeve també han emès un altre comunicat que diu
.
El Partit Popular ha portat a este municipi a la inestabilitat per la seua mala gestió econòmica, social i política, i no podem permetre que els populars tornen a entrar al govern, un govern caracteritzat per una llei antidemocràtica de la seua pròpia mà.
No es intenten confondre, no accepten el vot d’Eugenio Cañizares per la seua imputació ja que d’eixa manera incomplirien el seu codi ètic, per això utilitzen a les dos regidores per a la realització del "NOU GOVERN DEL CANVI", dos regidores que van formar part de l'anterior equip presidit per Eugenio Cañizares López, actual imputat.
Una moció de censura, és un tràmit a una situació extrema, no a una lluita d'interessos personals i butaques, com COMPROMÍS-PP intenten fer, dos formacions totalment oposada a la seua ideologia, fent d’aquesta situació una impossibilitat de governabilitat estable, i fent d'una inestabilitat política a Sant Antoni de Benaixeve.
Fins ara no hi ha motius suficients que justifiquen la necessitat d'una moció de censura, i menys de la unió d'una partit que es definix d'esquerres com és GuanyemSAB-Compromís amb les accions que han denunciat durant anys del Partit Popular.
No podem estar més d'acord amb la postura manifestada per l’Agrupació Socialista de Sant Antoni, “NO es NO al PP y aquellos que ahora miran hacia otra parte que expliquen por qué ahora esgrimen argumentos contrarios a los que manifestaron en junio de 2015” 
Les dues regidores acabaran expulsades del PP e inexorablement en grup de no adscrits

Si les dues regidores no retrocedeixen com els ha demanat el Partit Popular acabaran expulsades i part del grup de no adscrits Es tracta de Maria Jose Rico, anterior responsable de mercats, a la qual el propi GuanyemSab qualificava com una regidora sense veu - perquè mai parlava i Encarna Regalado, lligada per raons de filiació amb qui tenia adjudicada la publicitat del camp de fúbol i dirigeix un dels dos equips de fútbol del municipi i que en l'època d'Eugenio Cañizares era menyspreada sempre en els seus actes per GuanyemSab, quan es tractava de valorar els seus projectes culturals i de Festes, àrea que representava en la mateixa època. Elles dos seran ara els qui suportaran al cap de llista de GuanyemSab Ramón Orozco, durant tota la legislatura.
Mentrestant el vertader artífex de la moció Eugenio Cañizares es conformarà amb que el nou Ajuntament siga més benèvol i no airege els possibles draps bruts de tants anys de gestió.
Els veïns/es en les xarxes socials calfen la concentració i es preparen precisament en el que es coneix en el municipi com a 'Fiesta de la Patata', celebrada abans de la segregació amb Paterna i que ha recuperat el partit actualment en el govern - AISAB, de la ma del seu cap i actual alcalde Enrique Santafosta.
El ple de moció de censura està assenyalat per al divendres 23 a les 12 hores
La plaçade l'ajuntament en una jornada festiva
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon