Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria ha acollit huí la sessió plenària ordinària del Consell Valencià de Cultura (CVC).

 Esta és la segona ocasió que l'òrgan consultiu visita Llíria per a celebrar un ple després de fer-ho l'any 2003 amb motiu de la commemoració del 750 aniversari de la Carta de Poblament.

Després de la reunió, el Consell Valencià de Cultura ha celebrat una sessió oberta presidida pel president de la institució, Santiago Grisolía, i en la que ha participat l'alcalde edetà, Manolo Civera.

El primer edil ha aprofitat la presència dels membres del CVC a Llíria per a demanar “el suport de l'entitat als actes de l'Any dels Dotze Treballs d'Hèrcules que l'Ajuntament ha acordat celebrar el 2017 per a commemorar el 100 aniversari de la troballa d'este mosaic romà a l'emblemàtic edifici de Ca Porcar del nostre municipi”.

Esta magna obra històrica, de 5,50 per 4,50 metres, es troba exposada actualment al Museu Arqueològic Nacional de Madrid. L'Ajuntament projecta una gran exposició al voltant de la cultura romana per a la que pretén aconseguir la cessió temporal de la peça per a mostrar-la a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana. Per això, el Consistori ha sol·licitat al Consell Valencià de Cultura “la seua col·laboració per a aconseguir que el mosaic puga tornar a Llíria”.

Igualment, l'alcalde Manolo Civera ha demanat a l'òrgan consultiu la seua cooperació “per a traslladar a la Generalitat i l'Estat la necessitat que aporten el finançament que fa falta per a finalitzar el projecte d'intervenció i posada en valor del Santuari Oracular i Termes de Mura, un dels conjunts arquitectònics més importants i singulars de la Hispània romana”.

L'acte ha finalitzat amb la concessió de la Medalla d'Honor del CVC a l'Ajuntament de Llíria, que el seu president Santiago Grisolía ha entregat al primer edil edetà, qui al seu torn li ha correspost amb un detall en record de la visita de la institució al municipi.

Posteriorment, els membres del Consell Valencià de Cultura han visitat les Termes de Mura i els Mausoleus Romans, com a mostra de l'important llegat patrimonial deixat per esta cultura a la ciutat. 

Civerai Grisolia

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon