Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IES La Vereda de La Pobla mantindrà al 100% el transport escolar

La regidora d'Educació, Regina Llavata, afirma que «La portaveu popular, Mari Carmen Contelles, s'ha dedicat a mentir en el tema del transport escolar per als alumnes de l'institut. O bé ho ha fet per desconeixement o bé amb l'interés partidista de crear alarma social innecessària. El problema és que ha creat preocupació entre algunes famílies quan enguany el transport escolar continua com l'any passat»

L'IES La Vereda mantindrà els 6 autobusos de transport escolar que ja va tindre el passat curs. La Conselleria d'Educació manté el 100 per cent del servei per al curs 2016-2017.

Respecte a l'abonament infantil dels alumnes de l'escoleta municipal, Llavata afirma que enguany s'han introduït criteris socials i econòmics familiars a l'hora de concedir les beques. Açò farà que siguen més justes que del que eren fins ara. Les famílies amb menys recursos, l'escola infantil municipal es resultarà gratuïta. La regidora d'educació lamenta la «falta de memòria de la regidora Mari Carmen Contelles en acusar-los de retardar les ajudes quan en anys anteriors es concediren entre finals d'octubre i meitat de novembre».
Pel que fa a l'escolarització dels alumnes, Regina Llavata constata que des del primer dia de classe tots els alumnes tenien assignat centre i van poder assistir. Troba infundades les acusacions de falta d'organització a l'hora de matricular els alumnes.
El programa Xarxa Llibres no ha tingut cap problema excepcional a la Pobla. Tots els centres públics s'han adherit i «sí que lamentem que els concertats no hagen volgut adherir-se. Açò farà que per la decisió d'estos col·legis les famílies que porten els seus fills perden les ajudes del xec per a la compra de llibres de 160 euros de conselleria per als alumnes de primer i segon de primària». Els llibres recollits per estos centres del curs anterior passaran ara a disposició de l'ajuntament que els oferirà als centres públics i a les famílies incloses dins els programes de serveis socials.
La regidora d'Educació valora el programa Xarxa Llibres que, tot i que encara està implantant-se, permet a les famílies obtindre llibres de manera gratuïta. A més, Regina Llavata ha avançat que tan prompte com es liquide el pagament de la segona fase d'este programa, l'ajuntament publicarà les ajudes per a la compra de llibres i material escolar per als alumnes d'infantil.
Regina Llavata es mostra sorpresa per la preocupació que manifesta la regidora popular Mari Carmen Contelles respecte a la política educativa de la Generalitat. Manifesta que ara "és molt millor que en passades legislatures. Entre altres mesures, s’ha abaixat la ràtio d’alumnes per aula de 26 a 23, s’han doblat les ajudes al transport escolar, s’ha augmentat el nombre de professors en 2.800 mentre la Consellera Maria José Català va retallar-ne uns 3.000 i s’ha posat en marxa un banc de llibres per aconseguir la seua gratuïtat que beneficiarà 340.000 alumnes valencians". Unes mesures que contrasten amb els informes que apunten que durant el govern del PP CIEGSA va suposar sobrecostos i un expoli per a l’alumnat valencià amb els que s’hagueren pogut construir 200 centres educatius.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon