Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Ruta de la Salut a l'Eliana comença amb mes de 260 proves a veïns i veines










Els veïns de L'Eliana acudeixen a les estacions de la Ruta de la Salut per a conèixer alguns consells saludablesLa diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, acompanya al mig centenar de participants en una jornada que ha registrat més de 260 proves de presa de tensió arterial, electrocardiogrames i qüestionaris de dieta mediterrània, entre uns altres

La Ruta de la Salut ha començat la setmana a L'Eliana, on la diputada de Benestar Social i regidora del municipi, Mercedes Berenguer, ha acompanyat al mig centenar de veïns que van acudir al centre municipal de Formació de Persones Adultes per a sotmetre's a revisions mèdiques i conèixer alguns consells per a portar una vida més saludable.

Mercedes Berenguer, que és infermera de professió, va destacar que aquesta iniciativa "demostra l'important que és per a nosaltres el sistema de salut públic i que aconseguisca una cobertura màxima entre tots els nuclis de població". En aquest sentit, la diputada provincial va defensar que "tota prevenció és poca, atès que quan es detecta una malaltia de manera primerenca és més fàcil el seu tractament i més alta la probabilitat de curació".
Per la seua banda, l'alcalde de L'Eliana, Salva Torrent, va agrair el servei prestat pels professionals sanitaris i l'organització de "aquesta jornada de prevenció i promoció d'hàbits saludables entre la població que la Diputació de València ha portat fins a L'Eliana".
Els participants, en la seua gran majoria dones, van passar per les estacions de Cardiologia, Pneumologia, Rehabilitació, Reumatologia i Nutrició, i van ser atesos per metges, nutricionistes i infermers de l'Hospital General Universitari de València.
En aquestes estacions es van realitzar en conjunt més de 260 proves entre les quals van destacar la presa de tensió arterial, glucèmies, electrocardiogrames, espirometries, oximetries, cooximetries, càlcul de risc de fractura, antropometria, bioimpedències i qüestionaris de dieta mediterrània.
També durant la jornada de la Ruta a L'Eliana, es van impartir xarrades sobre consells i informació per a acostar als veïns els estils de vida saludables, a més d'oferir-los la possibilitat de resoldre dubtes i qüestions entorn dels seus possibles problemes de salut.
La Ruta de la Salut és un programa de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València que ha atès a més de 2.100 persones de 52 municipis en dos mesos i mitjà de celebració, en els quals ha realitzat prop de 14.800 proves. L'edició d'aquest any 2016 continuarà fins a mitjan novembre per a aconseguir un total de 90 municipis.
Aquesta setmana la Ruta visita Museros, Quatretonda, Algimia d'Alfara i Beniatjar, i la setmana vinent seran Navarrés, Carcaixent, Chera, el Genovés i Moixent els municipis fins als quals es desplaçarà l'equip de professionals de l'Hospital General.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon