Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera s'endinsa en L’ Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat

Les forces politiques que conformen l’actual hemicicle municipal es reuniren el passat dilluns per anar plantejant idees i propostes amb les quals començar a funcionar en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), un document marc necessari per poder optar a la segona convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 que està per vindre.

 La reunió dels representants polítics (Compromís, PP, Mas Camarena-Cube, PSPV-PSOE, Ciudadanos, Asamblea Bétera Ciudadana i el regidor no adscrit) es produeix després de les primeres jornades de treball dels tècnics que tutelaran el procés per consolidar l’estratègia per al futur del municipi. 

Segons els reunits 'La Bétera que volem es dissenyarà entre tots i totes, amb un procés de participació ciutadana i a través de la convocatòria de comissions i talllers on els veïns del poble seran els protagonistes. La vesprada de treball entre els diferents regidors de l’ajuntament també aprofità per recordar que l’EDUSI ha de tindre continuïtat en el proper mandat, per això la importància d’assumir el repte d’actuar amb consens, perquè el proper govern municipal continue amb la tasca iniciada ara'. 

L’alcaldessa, Cristina Alemany, ha remarcat el paper fonamental de l’EDUSI per al futur del poble. “És una ferramenta necessària que hem de construir entre totes i tots. La Bétera que volem ha de ser fruit de la participació de tota la societat beterana”.

Els objectius temàtics que marca la UE i per tant l’estratègia a seguir en el cas de Bétera són: Millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les TIC (noves tecnologies); afavorir el pas a una economia baixa en carbó (foment de la mobilitat urbana sostenible, millores en l’eficiència energètica); conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos (patrimoni cultural i natural) i promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i discriminació.
 
 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon