Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 7000 persones omplen els carrers de Bétera acompanyant a Majorals i Obreres

Bétera ha viscut hui el seu dia gran de les Festes d’Agost amb el recorregut que han realitzat les 16 alfàbegues gegants portades pels majorals i els festers. 


Enguany les plantes han arribat als 2’5 metres d’altura amb un pes que ha superat, en la majoria dels casos, els 1.000 kilos. La jornada ha arrancat a les matí per a recollir, en passacarrer i des de l’ajuntament, a les dues obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo. Després, obreres, majorals i autoritats s’han dirigit a l’Hort de les Alfàbegues on el cultivador Ramon Asensi els ha lliurat les preuades plantes aromàtiques.



Passades les 10 del matí han eixit a rodcarrers de Bétera en direcció a l’església. Més de 8.000 kilos de confeti han omplit de color cada pas de les alfàbegues entre música, barralets i les “voltetes” de les obreres (gir sobre elles mateixes).

L’esclat de color blau (el confeti dels majorals d’enguany) s’ha descobert a la placeta del Sol quan ja més de 7.000 persones havien acompanyat la processó pels carrers de Bétera. A les 14’30 hores les obreres casades, Amparo Ferrera i Amparo Ramón, procedien a col·locar les mantellines a les obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo, davant del retaule ceràmic que hi ha front a l’església. Una a una les alfàbegues han entrat a la parròquia a excepció de les dues més grans, les de les obreres fadrines, que han quedat a la porta del temple. Aquesta nit els coets començaran a prendre protagonisme en les festes amb les cordaes i coetaes.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal