Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona Inicia la campanya per a prevenir el Mosquit Tigre amb 9528 euros

La Pobla de Vallbona ha aconseguit una subvenció de 7.875 euros de la Diputació de València per a previndre i controlar la proliferació del mosquit tigre. Suposa la totalitat del cost sense IVA del Programa Municipal de Control del Mosquit Tigre i permetrà actuar en la totalitat el municipi.
 
Amb esta campanya es farà un tractament insecticida de les larves a tots els embornals del nucli urbà i les diferents àrees residencials. També es realitzarà un seguiment mitjançant trampes de la població del mosquit tigre per controlar la seua evolució. Només en cas que siga necessari es realitzarien fumigacions sobre les àrees més afectades. Els tractaments començaran este mes d'agost i finalitza el pròxim 30 d'octubre.
 
El Programa Municipal de Control del Mosquit Tigre inclou una campanya informativa i de conscienciació ciutadana. Se realitzaran accions educatives en les escoles, es repartirà documentació i es faran xarrades per aconseguir la col·laboració dels veïns donat que la majoria d'espais on crien es troben a propietats privades. A tot açò se suma que des del mes de juliol, l'ajuntament està realitzant una campanya de divulgació a través dels diferents mitjans locals.
 
El regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar, ha valorat molt positivament la concessió per part de la Diputació de la totalitat del cost del Programa Municipal de Control del Mosquit Tigre en el qual l’ajuntament només haurà de pagar l’IVA. «Açò ens permetrà posar en marxa un programa en el que feia temps treballàvem la regidora de Serveis Municipals i la de Medi Ambient. La Pobla té una dispersió de nuclis residencials considerable i cal actuar sobre tots ells per a ser eficaços».
 
El mosquit tigre és una espècie invasora provinent d'Àsia que s'ha estés amb facilitat a la Comunitat Valenciana. Està actiu tot l'any però la màxima activitat és durant els mesos de mes calor fins a l’octubre, període en el qual s’aplica este programa de prevenció.
 
 

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon