Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat invertirà en Camp de Túria per a combatre la sequera

 La conselleria d'Agricultura elaborarà un pla per a adaptar les explotacions agràries i les infraestructures de Camp de Túria a la situació hídrica. És la resolució adoptada en la reunió entre el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, el de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramon Mampel, Vicent Verdevío, de la Unió de Bétera, i regants de la comarca.

En la reunió, el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, ha assenyalat que els cultius de regadiu d'esta zona tenen una aportació escassa d'aigües superficials, i això obliga als agricultors a recórrer a les aigües subterrànies, amb un major cost energètic. Vicent Verdevío, de la Unió de Llauradors de Bétera, ha participat en esta reunió en què s'ha acordat aportar una solució integral a la falta d'aigua, així com transitar cap a un nou model agrari, amb explotacions que consumisquen menys aigua, amb tècniques més eficients i amb produccions més competitives.

Rodríguez Mulero ha assenyalat que els cultius de regadiu de la ribera del Túria tenen una aportació escassa d'aigües superficials. Això obliga els agricultors a recórrer a les aigües subterrànies, amb el consegüent cost energètic per a la seua extracció, la qual cosa influeix en el cost final de la producció i en la competitivitat. Per esta raó, el secretari autonòmic d'Agricultura ha afirmat que convé analitzar la situació en l'actualitat, i fer les reformes necessàries per a adaptar tant els cultius com les pràctiques agrícoles davant d'una situació d'escassetat hídrica que serà cada vegada menys excepcional i més duradora a causa del canvi climàtic.

El secretari autonòmic ha apuntat que cal afrontar la situació de mancança de recursos hídrics en l'agricultura valenciana amb una solució integral i estructural amb inversions en les infraestructures, però també amb un canvi de mentalitat a l'hora d'establir explotacions viables i agricultors professionals.

Des de la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, asseguren que s'està treballant amb els agricultors de totes les comarques valencianes a fi de transitar cap a un nou model agrari, amb explotacions que consumisquen menys aigua, amb tècniques més eficients i amb produccions més competitives.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal