Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els alcaldes del Camp de Túria decideixen en què inverteixen els 2’2 milions d'euros del nou PPOS

El Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València invertirà un total de 2.218.700 euros en quinze municipis de la comarca del Camp de Túria, que destinaran les ajudes a millorar instaŀlacions esportives, sobretot piscines públiques, pavimentar carrers i reparar voreres del casc urbà, restaurar edificis públics i renovar la xarxa de sanejament i l'enllumenat públic, entre altres.

Per a dur a terme aquestes obres, Benaguasil rebrà 161.351 euros; Benissanó 109.483 euros; Bétera, 195.367 euros; Casinos, 111.767 euros; Llíria, 228.548 euros; Loriguilla, 115.110 euros; l'Eliana, 163.588 euros; Marines, 120.412 euros; Nàquera, 124.969 euros; Olocau, 94.530 euros; la Pobla de Vallbona, 185.562 euros; Riba-roja de Túria, 214.416 euros; Serra, 134.898 euros; Vilamarxant, 175.658 euros, i Gátova, 83.042 euros.

El doble d'ajudes que el 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d'euros, el doble que el 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i 3 entitats menors, cosa que suposa pràcticament la totalitat de la província.
Tots els municipis rebran una assignació major a la d'anys anteriors en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent. D'aquesta manera es compleix l'objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d'investidura va avançar la voluntat de la nova Diputació de «concentrar més recursos en el PPOS, respectar l'autonomia dels alcaldes a l'hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis i posar fi a vint anys d'arbitrarietat»

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó va dir que la nova fórmula de repartiment de les ajudes «portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític».
Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, explicà com una de les novetats del pla «el període ampli per a soŀlicitar les ajudes i l'avançament del 85% dels diners amb l'adjudicació dels projectes»

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d'habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s'han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l'existència de nuclis històrics, el cost dels serveis obligatoris i no obligatoris, i l'adhesió al Pacte d'Alcaldes. Gràcies a aquest darrer criteri, el nombre de municipis de la província adherits al pacte de l'organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s'espera que augmente els pròxims mesos.
El nou Pla Provincial d'Obres i Serveis es pactà amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València s'aprovà en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que s'abstingué.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal