Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: s'inicien les obres del Barranc dels Moros que els veïns gaudiran en tres mesos

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i tècnics de la Diputació de València han firmat l’acta de replantejament que dóna inici als obres de recuperació ambiental i paisatgística del Barranc dels Moros. Amb la presentació del Pla de Seguretat i Salut, per part de l’empresa encarregada dels treballs, Obres Publiques Montaner S.L, la Diputació ha procedit a la contractació i execució immediata del projecte, que tindrà un termini d’execució de tres mesos.

Esta obra, inclosa dins del nou Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la corporació provincial, pretén recuperar un dels espais naturals mes degradats del municipi per a ús i gaudi dels ciutadans, a través d’una connexió natural amb el riu.

La senda de vianants s’estendrà en un espai de 10.000 m2, ubicats en el nucli antic de Riba-roja, dónes de l’aparcament situat junt amb l’antic llavador i la senda de vianants fins a la prolongació del carrer Trinquet.

l’actuació permetrà la creació de noves zones verdes d’ús públic a un costat i a l’altre del barranc, rehabilitant els antigues terrasses de cultiu per a convertir-los en zones verdes intercomunicades per mitjà de rampes i escales accessibles. S’habilitaran zones de passeig i espais d’oci i cultura per mitjà de la creació de museus herbaris per al coneixement de la fauna i la flora local.

‘La recuperació dels barrancs com a espais d’escampament i oci per als nostres veïns és un dels projectes mes ambiciosos d’esta legislatura, ja que fins a la data han sigut han patit un estat de deixadesa i apartant absolut’, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

En una primera fase és realitzarà la neteja i desbrossament del terreny així com els treballs de demolició d’elements d’urbanització deteriorats com l’escala d’accés dónes del carrer la Canal. Després del moviment de terres i l’explanació dels zones de treball, és procedirà a la restauració dels accessos al barranc.

És disposaran de quatre accessos: pel carrer la Canal, per la part posterior de la Biblioteca Municipal, per l’Agència de Desenrotllament Local i accés de vianants del CEIP Eres Altes als zones restaurades. Finalment és procedirà a la plantació de vegetació, instal·lació del reg i col·locació de mobiliari urbà.

El pressupost del projecte ascendix a 60.475,80, dels quals, la Diputació de València finançarà el 80% dels obres i l’ajuntament el 20% restant. 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal