Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació i la Conselleria garanteixen el futur de les escoles d'adults en els municipis

L'EPA de l'Eliana mantindrà el professor
 
La Diputació de València i la Conselleria d'Educació han arribat a un acord per a garantir el futur de les Escoles Públiques d'Adults (EPA's) en la província. Després de la reunió entre el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, la solució a les jubilacions de professors en aquestes escoles d'adults passa per l'aportació de nous mestres per part de la Conselleria.

D'aquesta forma, es manté la línia de cooperació institucional entre la Diputació de València i la Generalitat, i en aquest cas concret amb la Conselleria d'Educació, amb la qual la institució que presideix Jorge Rodríguez ja ha col·laborat en el programa Xarxa Llibres i en la Primavera Educativa. "Crec que ningú amb un poc de sentit comú podria negar-se a participar en un programa que busca que les famílies tinguen accés a una educació totalment gratuïta, o en un esdeveniment inclusiu que uneix als valencians entorn de l'educació", ha assegurat en aquest sentit Rodríguez.

Per la seua banda, el conseller d'Educació ha comentat que aquesta "és una mostra més de l'efectivitat de la col·laboració entre administracions i l'optimització de recursos per a afavorir el benestar dels valencians i les valencianes amb projectes com Xarxa Llibres o en aquest cas, amb les millores per a garantir la qualitat educativa para les persones adultes."
 
En el cas concret de les EPA's, el president de la Diputació ha explicat que "de la mateixa forma que en altres àmbits hem considerat que havíem de col·laborar amb la Generalitat o altres institucions, assumint determinades responsabilitats per a reforçar les ajudes a la ciutadania, el tema de les escoles d'adults és una competència impròpia per a la qual hem trobat la millor solució, que és garantir la seua continuïtat en els municipis gràcies a la implicació de la Conselleria, que ha entès perfectament la seua responsabilitat".
Jubilacions en la meitat de les EPA's

El mapa exposat pels responsables de la Diputació al conseller d'Educació contempla 34 centres o escoles d'adults conveniadas entre la Corporació provincial, que s'encarregava de reposar al professorat, i els ajuntaments, que s'encarreguen del local en el qual s'imparteixen les classes. D'aqueixes 34 EPA's, en la meitat hi ha previstes jubilacions dels professors al llarg de la present legislatura.

El cas més urgent és el de Bonrepòs, on la jubilació de l'únic mestre de l'EPA posava en perill l'inici del curs després de l'estiu. Fins a final d'any, altres tres municipis, Xest, L'Eliana i Canals, tenen previst perdre professors. I entre 2017 i 2018, altres 13 docents de les escoles d'adults deixaran els seus llocs per a jubilar-se. Amb aquestes xifres, la meitat de les EPA's conveniadas entre la Diputació i els ajuntaments, presentaven un futur incert.

El que fa la Conselleria, que compta amb desenes d'EPA's conveniadas amb ajuntaments i amb la pròpia Diputació, és assumir el cost del professorat i les competències, mentre els ajuntaments seguiran aportant els espais. En paraules de la diputada provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer, "aquest acord pretén no desmuntar les escoles d'adults, que compleixen un paper importantíssim".

La Diputació mantindrà als professors que té en les EPA's fins que es vagen jubilant i cobrisca aqueixes places la Conselleria. "Aquest procés no es pot completar en un any; és un procés lent i cal encarar-ho amb normalitat, sense posar en risc al personal laboral", ha afegit Berenguer.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal