Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns de l'Eliana trien per al mercat dels dimecres 'la Plaça del Mercat' i allí tornarà al setembre

La primera consulta ciutadana realitzada per l'Ajuntament de l'Eliana ha sigut un rotund èxit de participació. El 63 per cent dels votants va triar la Plaça del Mercat; el 35 per cent la Plaza Lluís Escrivà; i un 1 per cent no sap/no contesta.

 Un 6,18 per cent de l'electorat, açò és, 965 votants d'un cens de 15.612 van participar en la consulta.

Durant una setmana, els veïns i veïnes de l'Eliana majors de 16 anys han tingut l'oportunitat de manifestar la seua opinió davant la pregunta que el consistori del Camp de Túria va plantejar als seus veïns. Com a conseqüència de les obres en l'edifici del mercat municipal, el mercat dels dimecres va haver de traslladar-se a la plaça Lluís Escrivà durant unes setmanes, a punt de finalitzar les actuacions, i davant la varietat d'opinions sobre la ubicació definitiva del mercat, l'Ajuntament de l'Eliana va prémer l'opinió dels veïns a través d'una consulta ciutadana.

A través del portal web “L'Eliana Participa” i les urnes habilitades en l'edifici de l'Ajuntament i el mercat, la ciutadania de l'Eliana ha pogut decidir, per primera vegada, sobre un assumpte municipal. L'experiència ha sigut àmpliament aplaudida per tots els sectors del municipi, comerciants, tenders i veïns els qui veuen amb bons ulls participar en la presa de decisions mitjançant aquest tipus de consultes. Els principals arguments a favor abocats pels votants sobre la Plaza Lluís Escrivà eren l'amplitud de la plaça, l'aparcament i l'absència de tràfic, mentre que les bondats de la Plaça del Mercat se centraven en el caràcter cèntric de la ubicació i la tradició.

En finalitzar el recompte dels vots emesos en paper davant el Secretari de l'Ajuntament, el President de l'Associació de Comerciants VIU l'Eliana, Sergio Podscharly, i l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, el primer edil va mostrar la seua àmplia satisfacció amb el desenvolupament de tot el procés “possiblement instaurar els mecanismes de consulta ciutadana a l'Eliana siga una de les fites de les quals més orgullós em sent en tota la legislatura. Sempre he cregut que la democràcia és molt més que votar cada quatre anys i amb aquesta nova eina anem a facilitar la implicació política de la nostra ciutadania, al mateix temps es fomenten nous canals de participació que van a enriquir a la nostra societat local, la seua cultura política i una ciutadania més formada i crítica en els assumptes municipals”.

Per la seua banda, la regidora de govern obert i participació ciutadana, Mercedes Berenguer, ha agraït la implicació dels tècnics municipals i el bon acolliment que ha tingut la consulta entre els veïns i veïnes “de les quasi 1000 persones que han participat en el procés dos terços ho ha fet a través d’Internet, el nostre objectiu és incrementar aqueixa proporció en futures consultes, per a ser la primera estem molt satisfets”.

Una vegada conclòs el procés i a punt de finalitzar les obres, fonts municipals han assegurat que el mercat dels dimecres s'instaurarà en la ubicació escollida pels veïns el pròxim mes de setembre

Resultats de la votació

Vots Percentatge
Plaça del Mercat 611 63,31
Plaça Lluís Escrivà 345 35,75
NS/NC 9 0,93
Nuls 43 -Votos
Cens 15.612
Vots vàlids 965
Vots nuls 43
Participació 6,18 %
.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal