Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diputació i Generalitat signen un acord per a fomentar la transparència entre els ajuntaments

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha explicat avui que “és necessari convenir una sèrie d'actuacions en polítiques públiques de transparència, bon govern i participació, ja que sobre aquestes matèries sol parlar-se més del que es fa i són prioritàries per als governs del canvi”. Alcaraz ha fet aquestes declaracions després de signar amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, un conveni de col·laboració en matèria de transparència. Es tracta del segon acord d'aquesta índole al que ha arribat la Generalitat, després del signat amb la Diputació de Castelló al febrer d'enguany.

Per la seua banda, Jorge Rodríguez ha manifestat que “el normal és la col·laboració entre els ajuntaments i els ajuntaments veïns, entre ajuntaments i diputacions, diputacions i Generalitat i que aquesta es coordine amb l'Estat”. “És el que ens han demanat els ciutadans, i si no sabem llegir aquesta petició anem per mal camí”, ha afegit el president de la Diputació, que ha qualificat de “privilegi” el fet de tenir “un company de viatge com la Conselleria en aquest gran repte de la transparència en l'àmbit municipal”. Aquests convenis tenen la finalitat de regular la cooperació entre la Generalitat i les diputacions, fomentant els valors associats a el “Govern Obert”, en les seues dimensions de transparència, participació i rendició de comptes en les administracions locals. El conseller ha explicat que “l'objectiu és establir un marc de referència comuna per a desenvolupar polítiques, la qual cosa significa un suport reciproco en matèria tecnologia, matèria de formació i intercanvi d'experiències”. La Conselleria de Transparència s'encarregarà de supervisar, coordinar i promoure la formació i avaluació dels mecanismes de participació i transparència. Per a açò desenvoluparà accions formatives i de sensibilització, d'assistència tècnica i jurídica, i elaborarà materials divulgatius per a aconseguir una millor difusió i arrelar la cultura de la transparència i el bon govern entre els empleats públics de les institucions valencianes.

 Per la seua banda, la Diputació de València s'ha compromès a assegurar la prestació integral i adequada dels serveis de competència municipal i l'assistència i cooperació jurídica en la totalitat dels municipis de la província. A aquest efecte, realitzarà publicitat activa i pública de la informació de major rellevància, facilitarà l'accés a la informació als ciutadans, i implementarà el Govern Obert, estudiant, proposant i promovent mecanismes per a aquesta fi en els municipis de la província de València. Alcaraz ha incidit que “no es tracta d'un pur acte protocol·lari, sinó que és un moment de treball molt important” i ha anunciat que es crearà una comissió mixta, formada per dos membres de cadascuna de les parts, que tindrà com a prioritat el seguiment i control del projecte i la bona marxa de les activitats formatives que es realitzen. Jorge Rodríguez ha coincidit amb el conseller a l'hora de destacar el gran repte de la transparència en l'àmbit municipal i “la capacitat de rendir comptes sobre les inversions que fem els alcaldes amb diners públics”. En aquest sentit, el president de la Diputació ha posat en valor el treball del diputat Roberto Jaramillo en l'elaboració del Pla Estratègic de Transparència de la Corporació provincial.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal