Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera durant les Festes declara tota la zona urbana com a zona de focs, però incrementa la seguretat i el control

Els coeters de Bétera valorem positivament l'ampliació de la zona de foc a tot el nucli urbà per a les properes festes en la "Nit de la Coetà". La regidora del ram, Raquel Puig, ha recordat que va ser un compromís de l'ajuntament davant dels festers. Els socis de les penyes amb carnet CRE (Consumidor Reconegut com a Expert) seran els encarregats de participar en "la coetà", mentre que tots els veïns podran fer-ho en "la cordà". No es podran tirar coets prop de les masses forestals i de les carreteres, així com en els vials previstos per a les evacuacions o emergències.

"Estem encantats. Han sigut molts anys de lluita demanant que fóra possible", manifestà Jaume Varea, de l'Associació Amics del Coet de Bétera. L'ampliació de la zona de foc a tot el poble també tindrà altres efectes positius segons els festers. "Amb més carrers hi haurà menys aglomeració de veïns i per tant es reduirà el perill", apunta Varea. En termes similars es pronuncià Ramon Carretero, president de l'altra associació de coeters,"Els Fogoners". "Ho valorem de manera molt positiva. Sempre hem volgut mantindre les arrels de la festa, la tradició. Des que entrà la normativa de la Unió Europea hi ha poquets pobles que conserven la festa com era originàriament".
 
La regidora de Festes, Raquel Puig (Compromís), explicà que tot és fruit d'una "mesa de coets formada per les penyes, els majorals d'aquest any i els vinents de 2017 i 2018. Fou una proposta d'una de les penyes però la voluntat de l'ajuntament és poder tirar coets per tots el carrers del poble, com es feia abans i és la tradició. Ara bé, per tot els carrers del poble on es poden tirar coets i que no estan propers d'una massa forestal o de la carretera. Tampoc, evidentment, en els vials d'evacuació i d'emergències. La decisió es va prendre amb el consens de tots els membres de la mesa, aixi i tot no és una decisió definitiva, caldrà veure quins són els resultats d'enguany", conclogué la regidora.

BAN DE L'AJUNTAMENT DE BÉTERA
L'Ajuntament de Bétera comunica, en relació amb el llançament de coets de la "NIT DE LA COETÀ" que queda autoritzat el llançament per tots els carrers de la localitat, excepte en aquells que es designen com a vies d'evacuació i a una distància de seguretat de 35 metres de les mateixos, així com els d'especial risc com s'indica en el plànol que figura en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Bétera i pàgina web també d'aquest Ajuntament.
Per a l'acte de la "Coetà" es permetrà el llançament a totes aquelles persones empadronades a la localitat de Bétera, majors d'edat, que disposen del carnet CRE i que pertanyen a una associació en la qual hi haja almenys un responsable de grup reconegut com a expert que serà l'encarregat de presentar a l'Ajuntament la documentació referent als membres de la seua associació que vagen a participar abans del 30 de juliol de 2016, aportant un llistat de participants amb una fotocòpia del DNI, carnet CRE de cada un d'ells i segur de danys personals contractat.
Aquelles persones que desitgen accedir al recinte acotat per a la "Cordà" que tindrà lloc a la 01.00 hores de la matinada del 16 d'agost de 2016, hauran d'obtenir la corresponent autorització i el braçalet personant-se en les Coves de Mallorca, des del dia 1 al 5 d'agost de 2016, en horari de 17.30 a 20.00 hores, aportant DNI i una fotocòpia, abonant l'import corresponent a l'assegurança de danys personals que es contractarà a aquest efecte.
Que així mateix cal ressenyar que el braçalet de "la Cordà" no autoritza el llançament de coets de "la Coetà", que tindrà lloc a continuació.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal