Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital Psiquiàtric de Bétera participa en una jornada terapèutica amb gossos ensinistrats


L'Hospital Psiquiàtric de Bétera ha acollit una jornada de pràctiques dels alumnes del curs de 'Expert en intervencions assistides amb gossos' que imparteix com a projecte formatiu l'Associació YOU CAN de la Comunitat Valenciana.

La intervenció assistida amb animals és una activitat amb finalitats terapèutiques, educatives i d'oci desenvolupada per professionals sociosanitaris o, com en el cas d'aquesta sessió celebrada en l'Hospital de Bétera, dins de l'àmbit educatiu que persegueix la consecució d'objectius a través d'un animal com a element motivador i facilitador.

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat que els animals "poden ser una font de salut física i també mental per a totes les persones". En el cas de la salut mental, la diputada provincial, qui tambè és una professional del sector sanitari, ha assenyalat que aquestes accions "resulten d'especial interès perquè permeten la interacció terapèutica i educativa entre aquests meravellosos gossos i el col·lectiu d'usuaris dels serveis mèdics de l'Hospital de Bétera".
Una col·laboració amb futur

Aquesta primera col·laboració entre ambdues entitats és, segons ha conclòs Mercedes Berenguer, "un primer pas, de molts altres que seguiran, per a treballar en l'àmbit de la intervenció assistida amb gossos a través de l'associació YOU CAN perquè aquests animals són un bon mitjà per a aconseguir els nostres objectius de benestar".

L'Àrea de Benestar de la Diputació de València té com a eix fonamental de treball la promoció de la qualitat de vida, el desenvolupament personal i la inclusió social de persones amb discapacitat de qualsevol tipus i col·lectius vulnerables.
Per la seua banda, l'Associació YOU CAN desenvolupa iniciatives i formació universitària en el marc del programa d'intervenció assistida amb gossos ensinistrats aplicat a la teràpia, l'educació i l'oci de persones amb necessitats especials.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon