La Diputació destina 200.000 euros a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere La Diputació destina 200.000 euros a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació destina 200.000 euros a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

El Ple de la Diputació de València celebrat hui ha estat marcat per un alt contingut social a causa de la presència en la sala de representants del Coŀlectiu Lambda de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals i de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord).

La Diputacióha aprovat en Junta de Govern una subvenció de 200.000 euros per a finançar accions, programes i projectes que promoguen l'apoderament i la participació de les dones en la societat, la prevenció de la violència de gènere i la sensibilització a favor de la igualtat d'oportunitats entre hòmens i dones. Aquestes ajudes estan destinades a associacions i federacions sense ànim de lucre de la província de València, que poden beneficiar-se d'una subvenció de fins a 5.000 euros per a dur a terme els seus projectes d'igualtat.

La diputada de l'Àrea, Isabel García, ha iniciat el Ple soŀlicitant als presents un minut de silenci en memòria dels atemptats del 12 de juny en un club gai d'Orlando, on varen ser assassinades cinquanta persones, i ha reclamat la necessitat de «seguir treballant perquè la igualtat legal no es correspon encara amb la igualtat real».

El Dia de l'Orgull Gai, celebrat hui a tot el món, Isabel García ha recordat que un de cada quatre delictes d'odi a Espanya es produeix per l'orientació sexual, un problema que també afecta els jóvens que pateixen assetjament escolar. En aquest sentit, la diputada d'Igualtat ha destacat «el compromís de la Diputació de València amb aquest coŀlectiu perquè arribe el dia en què celebrem el vertader dia de la igualtat i l'orgull LGTB».

Retransmissió del Ple en llenguatge de signes
 
El 14 de juny es va celebrar el Dia Nacional de les Llengües de Signes. La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha tancat la sessió plenària de hui recordant que la Diputació de València «estarà sempre amb aquest coŀlectiu per a garantir la seua participació efectiva en tots els àmbits de la vida social».

Representants de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord) han assistit al Ple d'aquest mes de juny, que s’ha retransmés íntegrament en llengua de signes.

Mercedes Berenguer ha defés «el reconeixement legal, social i institucional de les llengües de signes per la seua repercussió en la integració de les persones sordes en la societat». La diputada de Benestar Social ha destacat aquestes llengües com a «vehicle de comunicació i interacció d'una part de la ciutadania», i ha felicitat el treball de Fesord per a «promoure, ensenyar, protegir i respectar la llengua de signes amb el fi d'introduir-la en la vida social i cultural i mantindre viu un llegat que forma part del patrimoni comú de tota la ciutadania».




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal