Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria constituïx el Consell Municipal Agrari per acord del Ple

El ple de l'Ajuntament de Llíria va aprovar en la seua última sessió la constitució del Consell Municipal Agrari amb la designació dels seus membres. “Després de molts anys d'inactivitat, este òrgan de participació ciutadana reprén així la seua activitat centrada en els assumptes relacionats amb el sector rural”, ha manifestat l'edil d'Agricultura i Medi Rural, Francesc Fombuena.

El Consistori ha convocat a tots aquells organismes, associacions i partits polítics que establix l'article 6 del reglament del Consell. D'esta manera, estaran representats la Comunitat de Regants del Pantà, la Comunitat de Regants de la Font de Sant Vicent, la Cooperativa Vinícola, la Societat de Caçadors, els sindicats d'agricultors com a CCOO, Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, UPA (Unión de Pequeños Agricultores), i els partits polítics amb representació municipal com a PSPV-PSOE, PP, Compromís-Move, Ciudadanos i Llíria Puede. La idea és també que es puguen incorporar noves entitats a este òrgan.

El regidor hi ha assenyalat que per a l'equip de Govern “resulta molt important la configuració d'este òrgan de participació ciutadana, amb la finalitat de dur a terme les seues funcions de caràcter consultiu, per col•laborar, assessorar i proposar iniciatives relacionades amb el medi rural que afavorisquen la seua activitat”.

En este sentit, Francesc Fombuena ha recordat que el terme de Llíria “disposa d'una gran quantitat de superfície destinada a cultius agrícoles. A més, en els anys 60, a partir de la construcció del Canal Principal del Pantà, hem tingut un gran desenvolupament en els camps de regadiu i també per les associacions de regants particulars que han permés la modernització de les estructures agràries”.

A això se suma la important extensió dels terrenys de secà i els forestals, sense oblidar altres usos com són els ramaders, els recreatius i els residencials que es desenvolupen al medi rural.

Per això, “és un sector molt significatiu per a l'economia local i hem de buscar la implicació de tots per potenciar-lo”.  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon