Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Art i els espectacles ixen pels carrers de l'Eliana durant el cap de setmana amb la I edició de la MARCEL- 14 i 15 de maig-

la Mostra d’Arts de Carrer de l'Eliana - la MARCEL-  durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig és el moment de la I Mostra d’arts de carrer amb espectacles estàtics i itinerants de dansa, circ, teatre, marionetes i pirotécnia que recorreran els carrers del centre del municipi.


Aquest cap de setmana a l'Eliana els carrers s'ompliran de festa i d'expressió artística en diverses disciplines escèniques. La Regidoria de Cultura ofereix a la ciutadania de totes les edats l'oportunitat de presenciar, sense eixir de la localitat, espectacles de carrer en la I edició de la MARCEL, la Mostra d’Arts de Carrer de l'Eliana. L'esdeveniment, que va ser presentat el passat dia 5 davant els mitjans de comunicació, suposa una forta aposta per acostar al públic al teatre, dansa, circ i una infinitat de formes de recreació de la fantasia en un espai tan comú a tots els veïns com és el carrer.

El programa arranca el dissabte 14 a les 19 hores en la plaça del País Valencià, amb un espectacle itinerant que recorrerà diversos carrers del poble per a tornar al punt de partida. La Companyia Maduixa Teatre presentarà “Tam Tam”, una combinació de teatre i dansa al ritme de la percussió que no deixarà indiferent al públic assistent. La mateixa vesprada a les 20 hores i en el mateix lloc, La Finestra Nou Circ oferirà “La família Romanesku”, espectacle de malabares, acrobàcies, equilibrisme i pallassos al més pur estil circense.

Obrirà la nit del dissabte un correfocs, “Disc Death”, que partirà a les 23 hores de la plaça del País Valencià per a arribar fins a la plaça d'Europa. L'espectacle pirotècnic i les explosions es combinen amb la música en directe, tot açò amb la signatura de Scura Plats. I ja a la mitjanit, El Carromato recorreran el mateix itinerari en sentit contrari amb el seu espectacle “Big Dancers”, una coreografia de personatges gegants el ritme dels quals se sincronitza amb efectes de llum.

El diumenge 15 obrirà la sèrie d'espectacles a les 12 del matí amb la versió diürna de “Big Dancers”, per a donar pas a les 13 hores a Purpurina Circus amb un altre espectacle estàtic en el Passeig Secondo Baldin del Parc de la Pinada titulat “The Box”, una estrena mundial que suposa una altra picada d'ullet al món del circ amb música en directe i diverses animacions.

A les 19 hores del diumenge hi haurà un altre espectacle estàtic en la plaça del País Valencià, en aquest cas amb la companyia La Furtiva que pujarà a les altures amb “Sabates en l’aire”, un compendio d'acrobàcies aèries, malabares i clown de gran valor escènic. I com a fi de festa, a les 20 hores La Fanfarre Electrique arriba des de França per a recórrer els carrers de l'Eliana amb la seua fantasia sonora “Fanfàrria”, on músics ofereixen sons elèctrics al públic assistent.

La MARCEL naix amb la voluntat de créixer i convertir-se en el primer festival d'aquestes característiques de l'àrea metropolitana de València i amb el clar objectiu de portar la cultura i les arts escèniques al carrer. La intenció de la Regidoria de Cultura és que en successives edicions el projecte es vaja consolidant fins a convertir-se en punt de trobada anual d'artistes de totes aquestes disciplines i de públic amant del gènere.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon